Feest bij de spelers van Wezel. Na een lang en zenuwslopend seizoen pakten ze gisteren toch gewoon de titel. 

Feest bij de spelers van Wezel. Na een lang en zenuwslopend seizoen pakten ze gisteren toch gewoon de titel. © koen fasseur

Mart van de Gevel pakt met Wezel titel op slotspeeldag: “Ik had me mijn komst niet mooier kunnen voorstellen”

Twaalf jaar na zijn doorstart in de laagste provinciale afdeling speelt Wezel Sport volgend seizoen opnieuw in de nationale reeksen. Op de slotspeeldag gingen de jongens van trainer Sepp De Roover gisteren met 0-4 overtuigend winnen op Ternesse. De titel was meteen een feit, een lange feestnacht kon beginnen.

Erwin Vandenbergh

“We wilden deze wedstrijd vooral niet anders dan anders aanpakken”, sprak een dol­gelukkige Mart van de Gevel, die iets na de rust zelf de 0-2 op het bord zette. “Wij proberen altijd voetballend overwicht te hebben, maar in het openingskwartier was het duidelijk dat Ternesse voor de knikkers wilde spelen. Pas na onze openingstreffer, en vooral na ons tweede doelpunt, lag de baan naar de titel helemaal open.”

Ook nog topschutter

Voor de Nederlandse spits is zijn eerste seizoen in België zo meteen een voltreffer geworden. Naast de titel kroonde Van de Gevel zich namelijk ook tot topschutter. Op het kunstgrasveld van Ternesse scoorde hij gisteren zijn 31ste doelpunt van het seizoen.

“Ik had me mijn komst naar Wezel niet mooier kunnen voorstellen. Natuurlijk scoorde ik in Nederland ook gemakkelijk, want anders had Wezel me niet naar hier gehaald. Ik klok het seizoen af op 31 doelpunten, maar dat hadden er een pak meer kunnen zijn. Alleen al in deze wedstrijd op Ternesse heb ik enkele goede kansen de nek omgewrongen. Maar goed, mijn eerste ervaringen in België zijn natuurlijk enorm goed meegevallen. Als ik dat had geweten, was ik al veel sneller naar Wezel gekomen. Of dat de reden is waarom ik ook volgend seizoen bij Wezel blijf? Wees maar gerust. Al zijn de vriendschap en kameraadschap hier ook wel geweldig. Ik heb hier intussen al sterke banden gesmeed, ook naast het veld. Dit is in ieder geval een unieke dag die ik nooit meer zal vergeten. Het wordt een heftige busreis terug. Wat we nadien nog in ­Wezel gaan doen? Veel en lang feesten. En nadien zien we wel zeker.” (lacht)

LEES OOK. Kevin Oris (37): “De Antwerp-fans van toen zijn nu nog steeds mijn beste maten”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio