Jef Colman opende vlak voor het einde van de eerste helft de score en zorgde voor de 1-0-overwinning voor Zwarte Leeuw.   

Jef Colman opende vlak voor het einde van de eerste helft de score en zorgde voor de 1-0-overwinning voor Zwarte Leeuw.  © koen fasseur

Witgoor van Wes De Ceuster moet (overbodige?) barragematch spelen: “Ik hoop dat we snel iets meer weten”

Geen mirakel op de slotspeeldag en door de 1-0-nederlaag bij Zwarte Leeuw is Witgoor veroordeeld tot de barrages. Iedereen binnen de club gaat er echter van uit dat die barragematch een maat voor niets is en dat het behoud verzekerd is.

Steven Rosiers

“Als Rupel Boom en Tienen communiceren dat ze sowieso gered zijn, dan ga ik ervan uit dat dat klopt”, aldus T1 Wes De Ceuster. “Zoiets communiceer je volgens mij enkel als je honderd procent zeker bent. Daaruit leid ik af dat de barragematch overbodig is en dat beide ploegen in die match zich redden. De discussie gaat over Roeselare en over het feit of zij de zestiende ploeg zijn of niet. Ze hebben dit seizoen immers niet gespeeld met een eerste elftal en dat zorgt voor wat onduidelijkheid. Hopelijk heeft Rupel Boom gelijk, want anders gaat het een lastige match worden. Ik hoop trouwens dat we snel meer weten, want nu weten we ook nog niet tegen wie we spelen. Het kan Eppegem zijn en het kan Jong Lede zijn. Ook of we thuis of uit spelen, is nog niet geweten. Dat is een belangrijke factor.”

Dat de barragematch niet meer kon worden ontlopen, kan niet onlogisch worden genoemd. Patrick Van Houdt stapte immers pas twee weken geleden op. “Dat was inderdaad heel moeilijk geworden op zo’n korte tijd. Samen met Tommy Broeckx probeer ik de groep te begeleiden en je kan wel een paar accenten leggen en de kopjes leegmaken, maar veel meer kan je niet meer doen. Toch merk je dat dit een groep is die in staat is om een systeem te begrijpen. Dat hebben ze vandaag in de eerste helft goed gedaan.”

Niet beloond

In de eerste twintig minuten kreeg Witgoor inderdaad een viertal goede kansen om op voorsprong te komen, maar de goal viel niet. Vlak voor rust zorgde Colman voor een koude douche door de 1-0 te scoren. “In de eerste helft hebben we onszelf niet beloond. We waren zeker de evenknie of misschien zelfs de betere ploeg, maar we hebben de kansen niet afgemaakt en dat is jammer. Dat we ze creëren, is wel positief en ook de mentaliteit was goed. In de tweede helft zijn we in het begin een paar keer goed weggekomen. We hadden wat veranderd, maar dat ging niet goed en dan hebben we teruggeschakeld. Daarna was de match weer in evenwicht, maar we hebben geen echte grote kansen meer gehad. Al bij al hebben we positief voetbal willen brengen. We hebben vooruit willen spelen en in de eerste helft is dat ook gelukt. Maar dat kost de spelers ook energie en dan is het niet zo onlogisch dat het na de rust wat minder is.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio