Murat Kocak (rechts) en Houtvenne schuiven door de zege tegen het Tongeren van Antonio Montagnino nog naar de voorlaatste plek in het klassement. 

Murat Kocak (rechts) en Houtvenne schuiven door de zege tegen het Tongeren van Antonio Montagnino nog naar de voorlaatste plek in het klassement. © Karel Hemerijckx

Houtvenne-coach Geert Van Dessel spuit mist over zijn toekomst na winst tegen Tongeren: “Vandaag maak ik mijn beslissing bekend”

Houtvenne heeft in stijl afscheid genomen van tweede nationale. Een zwak Tongeren werd in eigen huis poepsimpel opzij gezet met 0-2. Truienaar Jordy Mathei was de auteur van beide doelpunten. Door deze zege schuift Houtvenne de rode lantaarn in extremis door naar Wijgmaal.

Marc Truyers

Winteraankoop Jordy Mathei lukte zijn derde en vierde doelpunt van het seizoen voor Houtvenne. “Ik denk dat niemand iets kan aanmerken op onze zege”, zegt de dubbelvoudige Limburgse doelpuntenmaker. “Wij hebben nog wel zulke goede wedstrijden zoals vandaag gespeeld, maar door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter verloren we dan toch nog punten. Waar mijn toekomst ligt? Ik word uitgeleend door Westerlo. Tijdens de winterstop verhuisde ik van Lierse naar Westerlo omdat Lierse een nieuwe spits had aangetrokken. Ik zou er op de rechtsback moeten gaan spelen. Daar heb ik feestelijk voor bedankt. Met alle respect maar ik zie me volgend seizoen niet bij Houtvenne in derde amateur spelen als profvoetballer. Ik zie wel wat er uit de bus komt.”

Trainer Geert Van Dessel was vanzelfsprekend erg tevreden over de prestaties van zijn jongens. “Dat ze zich in hun laatste wedstrijd van het seizoen, waarin niets meer op het spel stond, nog zo kunnen opladen, is fantastisch natuurlijk. In de heenronde hebben we alles vergooid. Het was een samenloop van een hele hoop omstandigheden. Veel te veel om op te noemen. Enfin, dat hoofdstuk is nu definitief afgesloten.”

Blijft Van Dessel aan als trainer?

Van Dessel komt nog eens terug op het voorbije turbulente seizoen. “Ik ben al dertien of veertien jaar heel sterk verbonden met Houtvenne. Iedereen weet dat. Ik heb deze ploeg van derde provinciale naar tweede afdeling gebracht. Ik ben vijfmaal kampioen geworden en eenmaal gepromoveerd tijdens het coronaseizoen. Dit jaar is het eerste seizoen dat ik de transfers niet mee heb gerealiseerd. De kwaliteit en mentaliteit in onze spelersgroep was niet voldoende. De meeste jongens konden geen verankering vinden in onze club. Het was hun enkel om de centen te doen. Als ik dit seizoen één derde van ons budget had kunnen spenderen aan transfers dan ben ik er zeker van dat we hadden meegedaan voor promotie. Of ik volgend seizoen hier nog trainer ben? Daar kan ik nu niet op antwoorden. Morgenavond (vanavond, red.) zit ik om 21.00u samen met iemand van Houtvenne en met iemand van Westerlo. Daarna zullen we onze beslissing kenbaar maken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio