Oleg Cheprassov (wit), die op de foto Wezet-speler Reno Wilmots afhoudt, had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 4-3-winst van Dessel. © Mpics

KFC Dessel pakt met Kristiaan Haagen een plaatsje voor eindronde: “Blij dat we ons doel toch hebben gehaald”

Dessel is er op de slotdag van de competitie middels een 4-3-overwinning tegen Wezet nog in geslaagd om van de vijfde naar de (gedeelde) tweede plaats te springen. Groen-wit mag zich daardoor toch nog opmaken voor nog zes bijkomende wedstrijden in de eindronde.

Wim Ruts

Wie dacht dat Dessel niet geïnteresseerd was in die overbodige nacompetitie omdat de club toch niet over de nodige licentie voor 1ste klasse B beschikt, kwam bedrogen uit. Groen-wit maakte een gedreven indruk en ging in een aangename wedstrijd vol voor de zege. Geruggensteund door een talrijk opgekomen publiek, slaagde de club in zijn opzet en dus zit Dessel vanmiddag in de trommel voor de loting van de eindronde. Kristiaan Haagen, die terugkeerde na schorsing, was erg eerlijk na de wedstrijd.

“Enkele weken geleden heb ik gezegd dat ik niet echt warmliep voor deelname aan de eindronde, maar als ik het enthousiasme zie van de jongeren in de ploeg die er echt op gebrand liggen om die play-offs te spelen, dan ben ik blij dat we dat doel uiteindelijk toch hebben gehaald. Ik zal dan ook tot de allerlaatste seconde van de laatste wedstrijd mijn stinkende best doen om in die eindronde het onderste uit de kan te halen”, aldus Haagen, die iets over het halfuur zijn eigen doelman versloeg, maar die fout meteen rechtzette door de 2-1 tegen de touwen te koppen.

“Toen een speler van Wezet die diepe bal speelde, wist ik niet of er iemand in mijn rug stond en dus ging ik er vol voor om die bal weg te werken. Ik raak hem echter verkeerd en hij verdween over Wim Kustermans in doel. Gelukkig kon ik bij de daaropvolgende fase zelf mijn fout rechtzetten, anders had deze owngoal mij zwaar op de maag blijven liggen. De voorbije weken hebben we veel pech gekend en deze owngoal was al de derde in vijf wedstrijden. Gelukkig liep het dit keer wel goed af. We wisten dat we bij winst een grote kans maakten om alsnog in de eindronde te komen. Het was te verwachten dat er concurrenten punten zouden laten liggen. Ik ben blij voor de club en de jonge gasten in onze ploeg dat we het hebben gehaald”, aldus de centrale verdediger, die zich vol in het feestgedruis stortte. Ook Oleg Cheprassov, die een sterke wedstrijd speelde en dat bekroond zag worden met een assist en een doelpunt, deed dat.

“Het is mijn zevende doelpunt van het seizoen en deze doet toch wel deugd”, zei de Limburger. “Ik kan niet helemaal tevreden zijn over mijn seizoen, dat te wisselvallig was. In de eindronde hoop ik nog wel een rol van betekenis te kunnen spelen. ­Jammer dat mijn ex-club Patro Eisden het niet heeft gehaald, maar met Luik, Dender en Knokke krijgen we toch ook drie mooie tegenstrevers. In de eindronde kunnen we een rol als scheidsrechter spelen.”

Vastgoed

Jobs in de regio