Dolle vreugde bij de speelsters van Noorse nadat ze na de titel in eerste provinciale ook de Beker van Antwerpen veroverden. 

Dolle vreugde bij de speelsters van Noorse nadat ze na de titel in eerste provinciale ook de Beker van Antwerpen veroverden. © Tom GOYVAERTS

Noorse van doelvrouw Anouk Kool wint na titel nu ook bekerfinale na strafschoppen: “Dit zullen wij wellicht nooit meer meemaken”

De vrouwen van Noorse beleven een boerenjaar. Na de titel in eerste provinciale pakten doelvrouw Anouk Kool en co. zaterdag ook nog eens de Beker van Antwerpen. Dat de Kapelse vrouwen die beker veroverden na het trappen van strafschoppen, maakte de vreugde er niet minder groot om. Reeksgenoot SC Mechelen had Noorse op een 2-2-gelijkspel gehouden, maar bij het trappen van strafschoppen toonde Noorse zich het koelbloedigst (3-4).

Geert Fierens

“Voor de match had ik al tegen mijn ploegmaats gezegd dat we in de eerste plaats van deze finale moesten genieten”, vertelt Anouk Kool, de doelvrouw van Noorse. Kool ontpopte zich in de strafschoppenreeks tot de heldin van Noorse door twee penalty’s te stoppen.

“Het klinkt misschien raar, maar ik was nerveuzer tijdens de wedstrijd dan bij het nemen van de penalty’s. Het hielp me enorm dat ik de eerste strafschop meteen stopte. Dat gaf me een boost. Ik had vooraf trouwens ook mijn huiswerk gemaakt. Op de sociale media van SC Mechelen had ik foto’s gezien van wedstrijden en ik wist perfect hoe de eerste strafschop zou gegeven worden. Ik wist naar welke hoek die speelster zou trappen en ik kon de bal dan ook pakken. Nadien stopte ik er nog eentje, waardoor we dus de beker pakten. Wat we nu beleven, is eigenlijk onvoorstelbaar. Ik speel al heel mijn leven bij Noorse, maar dit succes, en zeker ook dit ­seizoen, overtreft gewoon alles. Dit zullen we allicht nooit meer meemaken.”

Volgend seizoen stijgt Noorse naar tweede klasse. Vraag is dan ook wat we op dat niveau hoger mogen verwachten van de Kapelse vrouwen. “De groep gaat samenblijven en we zullen er wellicht nog wel versterking bijhalen. Vervolgens zien we wel. Vijf jaar geleden deden we onze intrede in het provinciale vrouwenvoetbal. We verlieten het recreatief voetbal en startten in eerste provinciale omdat de bond ons die kans gaf. Er werd wat lacherig over gedaan, in de stijl van we willen weleens zien wat Noorse kan in eerste provinciale. Maar kijk, we hebben het antwoord gegeven op het veld. We zijn vijf keer binnen de eerste vijf geëindigd, met als ultieme bekroning dit seizoen de titel en de beker. Wat het wordt in tweede­ ­klasse, weet niemand, maar we gaan proberen om er ons beste beentje voor te zetten.”

De doelvrouw genoot ook van de ruime belangstelling.

“Het was heerlijk om zo’n wedstrijd te spelen op het kunstgrasveld van Hove. Meer dan 250 toeschouwers hebben ons aangemoedigd, in wat toch een heel spannende finale was.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio