Anthony Laureyssens op een archiefbeeld nadat hij had gescoord tegen Mariekerke-Branst. Datzelfde Mariekerke-Branst ging nu voor de neus van ’s Gravenwezel-Schilde met de titel aan de haal. 

Anthony Laureyssens op een archiefbeeld nadat hij had gescoord tegen Mariekerke-Branst. Datzelfde Mariekerke-Branst ging nu voor de neus van ’s Gravenwezel-Schilde met de titel aan de haal. © Mpics

Toch geen titel voor ’s Gravenwezel-Schilde: “Het is echt hinken op twee gedachten”

Geen titel voor ’s Gravenwezel-Schilde. Anthony Laureyssens en co. deden tegen Hoboken wat noodzakelijk was, namelijk zelf winnen, maar met een laat doelpunt tegen Mortsel OG haalde ook Mariekerke-Branst de zege binnen en dat volstond voor de Mechelaars om de titel te vieren.

FREDDY KOOPMAN

Dat ’s Gravenwezel-Schilde net naast de titel en de promotie naar eerste provinciale greep, zorgde uiteraard voor ontgoocheling bij Anthony ­Laureyssens.

“Zelf speelde ik het beste seizoen uit mijn loopbaan”, zegt Laureyssens. “De spelers gaan voor elkaar door het vuur en we kregen slechts zestien goals tegen. Onze focus lag in feite al een tijdje volledig op de eindronde, maar de stress sloeg blijkbaar toe bij Mariekerke-Branst, zodat we op de slotdag toch nog totaal onverwacht de titel konden pakken.”

“We hadden tegen Hoboken ons lot niet in eigen hand, want we moesten zelf met minstens twee goals verschil winnen en dan hopen dat Mortsel OG bij de leider niet onderuitging. We deden zelf wat we moesten doen. Het laatste halfuur verdween het tempo volledig uit onze match. Twee mensen die op Mariekerke-Branst waren, hielden ons op de hoogte van de tussenstand ginder. Helaas kwam er in de slotfase slecht nieuws en duurde de competitie tien minuten te lang. Als Mariekerke-Branst die late winnende treffer niet had gescoord, waren wij kampioen.”

“De teleurstelling overheerste dan ook in onze kleedkamer. Het was echt hinken op twee gedachten. Het ultiem naast de kampioenenviering grijpen is heel zuur, maar we moeten het ook kunnen plaatsen. We beseffen dat we niet in de slotmatch de titel verspeelden, het was de serieuze dip van vijf op achttien die we na de winterstop kenden, breekt ons zuur op.”

“We eindigen de competitie wel met vijf zeges op rij en gaan vollen bak en met een goede ­vibe naar de eindronde. Heel onze groep gelooft in een goede afloop en wil absoluut de promotie naar eerste provinciale afdwingen”, blikt Anthony ­Laureyssens vooruit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio