Voor de vertrekkers van City Pirates werd het een afscheid in mineur. 

Voor de vertrekkers van City Pirates werd het een afscheid in mineur. © GOYVAERTS

Hicham Aïssa lijdt met City Pirates 1-5-thuisnederlaag: “Een seizoen met pieken en dalen”

City Pirates heeft de scheve schaats van in Houtvenne niet kunnen rechtzetten. Erger nog, in het eigen Jef Mermansstadion gingen de Piraten met maar liefst 1-5 onderuit tegen Aalst. Weer een offday, decompressie, fysiek en mentaal moe. Maar vooral sneu voor vertrekkers als Hicham Aïssa, die zo met een valse noot afscheid neemt. “En toch voelde ik erg veel waardering, tot de laatste dag”, aldus de middenvelder.

STIJN DRUANT

Nochtans zag het er vooraf allemaal feestelijk uit in Merksem. De jongens uivan de U15 werden gehuldigd als kampioenen, en vertrekkers als Zihno Chergui, Jelle De Schoenmaeker en Hicham Aïssa werden in de bloemetjes gezet. Sfeer was er zeker, ook meegebracht met de bussen uit Aalst. Ajuinen verkleed als piraten die op trommels dreunden en negentig minuten lang met vlaggen zwaaiden. Het was eens wat anders in het doorgaans dunbevolkte Merksemse stadion. Maar het lachen verging de Merksemnaren al snel. Ernst had nog wel voor een opflakkering gezorgd, maar nadien kreeg City Pirates er maar liefst vijf om de oren. “Maar naar die 1-5 moeten we niet kijken, want we draaiden een goed seizoen, al waren er pieken en dalen”, zei Aïssa.

De verdedigende middenvelder speelde weinig en trekt straks naar Geel. Maar gisteren lagen er een basisplaats en ook even de aanvoerdersband voor hem klaar. “De coach en club toonden zo veel respect, zeker voor de mentaliteit die ik steeds toonde. Ik gooide er nooit met de pet naar en verlaat de club met een goed gevoel”, aldus Aïssa.

Ook eerste aanvoerder Joy Van Den Bogerd kon niet anders dan opmerken dat het bobijntje helemaal leeg was. “We moeten eerlijk zijn, het was mentaal en fysiek helemaal op”, wist de kapitein van City Pirates. “Voor de rust viel het nog mee, maar nadien zag je dat we het niet meer konden belopen na een lang en slopend seizoen. Er waren veel positiewissels en blessures, ook die zaken speelden mee. Maar ik ga er geen drama van maken, want de terugronde was goed. Een zevende plek, 43 punten, meer dan verwacht. Trotsheid moet dus overheersen. Die 1-5 is dus zeker geen schande, want het vat was helemaal af, het was op. En dat zijn zaken die je gewoon moet accepteren”, besloot Van Den Bogerd.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio