©  GOYVAERTS

Doelman ad interim Amaury Verdruye speelt een puike partij voor Berchem Sport maar: “die gelijkmaker ligt me zwaar op de maag”

Geen echte downstemming in de Berchemse kleedkamer na de nederlaag op Bocholt. De goede prestatie van geel-zwart en de vocale steun van de kleurrijk uitgedoste aanhang deden het wrange gevoel bij de lokale gelijkmaker zelfs even verdwijnen.

Geel-zwart toonde zich op Bocholt in een leuk gedaante. Berchem parkeerde de bus niet voor een debuterende Amaury Verdruye maar ze combineerden vrolijk. En met een schuiver van Lars Coveliers snoerden ze de lokale aanhang al vroeg de mond. Het leek ook de ruststand te worden want in het Berchemse doel stond een haast oninneembare vesting. Schuivers van Regales en kopballen van Ruben Scheelen werden oordeelkundig gepareerd. “Neen, zenuwen had ik niet. Ik heb wel een gans seizoen de bank warm gehouden achter een sterke collega Kevin Truyts maar al die tijd heb ik me erg professioneel opgesteld en keihard getraind. Vandaag heb ik laten zien tot wat ik in staat ben. Ik zat meteen goed in de match en dan voel je je vertrouwen zienderogen groeien. Die gelijkmaker ligt me wel zwaar op de maag. De thuisspelers ‘pikten’ wel wat meters en dat zorgde plots voor een zee aan ruimte achter onze defensie. Het betekende de ommekeer want na de rust kwam Bocholt toch wat sterker voor de dag.”

Ik heb me kunnen tonen

“Ik heb tegen Bocholt getoond dat mijn maten en de trainer ook op mij kunnen rekenen. Volgend seizoen zal ik dan ook keihard knokken om een definitieve plaats onder de lat te bemachtigen maar makkelijk zal dat met zo een sterke collega zeker niet worden”, aldus een breedlachende Amaury.

Ook spelmaker Lars Coveliers blikte niet ontevreden terug. “We speelden tegen Bocholt met hetzelfde gevoel als de laatste weken. Maar dit seizoen was voor mij niet het allerleukste. Ik ben pas laat bij de club gekomen nadat mijn contract bij KV Mechelen niet werd verlengd en de testen bij Beerschot en MVV op niets uitdraaiden. Eenmaal ik onderdak vond bij deze traditieclub werd ik lange tijd afgeremd door allerhande blessures. De voorbije maanden draaide het wel weer beter en kon ik ook beter mijn draai vinden. Ik ben dan ook blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het behoud. Als we immer loon naar werken hadden gekregen, zag ons klassement er nog mooier uit. Maar we moeten ook eerlijk durven te zijn. Het was geen succesjaar dat gelukkig nog een mooi slot kreeg.” (edst)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio