Emil Abaz op een archiefbeeld. Met zijn doelpunt zette Abaz Rupel Boom op weg naar de zege tegen La Louvière en het behoud in eerste nationale. 

Emil Abaz op een archiefbeeld. Met zijn doelpunt zette Abaz Rupel Boom op weg naar de zege tegen La Louvière en het behoud in eerste nationale. © Tom GOYVAERTs

Rupel Boom van Emil Abaz blijft in eerste nationale: “Ik heb altijd gezegd dat we het zouden halen”

Rupel Boom speelt ook volgend seizoen in eerste nationale. De Steenbakkers wonnen zaterdagavond hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0-2 bij rode lantaarn La Louvière en sprongen zo in extremis nog over Francs Borains naar een veilige plaats in de stand.

Peter Nys

Louis De Vries mag dan gezegd hebben dat hij alleen als verbindingsman optrad tussen Rupel Boom en de nieuwe Amerikaanse investeerder, hij was zaterdag wel degelijk aanwezig in La Louvière voor dé match van het seizoen. En De Vries zag ­Rupel Boom een zenuwachtige eerste helft spelen. Desondanks kregen de bezoekers wel drie open kansen, maar scoren lukte niet. Het was wachten tot kort voor het uur vooraleer Emil Abaz dan toch de ban brak.

“Ik denk dat het logisch is dat sommige jongens met stress speelden”, aldus Abaz. “De belangen waren groot. Dan mag je nog tegen de laatste spelen, het is niet dat die jongens niet kunnen voetballen. Gelukkig bleven we rustig en uiteraard deed het enorm deugd dat ik de score kon openen. Toen Sula er drie minuten later 0-2 van maakte, wisten we dat de buit binnen was. We hebben de match rustig uitgespeeld en blijven nu rechtstreeks in eerste nationale. Complimenten aan heel de groep en de technische staf, want we hebben dit in zeer moeilijke omstandigheden moeten realiseren. Ik hoop echt dat ik nooit nog een seizoen als dit moet meemaken. Het was de hele tijd chaos. Op sportief vlak voor de winterstop met al die verschillende ­trainers, op financieel vlak erna door drie maanden aan een stuk niet betaald te zijn geweest. Onderschat niet wat voor impact dat op een spelersgroep heeft. Bij veel clubs zou een groot deel van de kern er de brui aan geven en kan je met je beloften gaan spelen. Hier niet, wij zijn blijven ­trainen en zijn blijven spelen alsof er niks aan de hand was. Ik heb overigens altijd gezegd dat we het zouden halen. En kijk, het is uitgekomen. Ik ben zelf lange tijd buiten strijd geweest met een blessure, maar ben blij dat ik in de laatste weken toch nog mee heb kunnen bijdragen tot de redding.”

De club heeft nu ook weer een toekomst, al weet Emil Abaz nog niet of hij bij Rupel Boom blijft. “De komende week gaan de Amerikanen eerst alles afhandelen met de Spanjaarden en vanaf 8 mei zou er dan met de trainer en de spelers gesproken worden. Ik hoop dat deze groep in grote lijnen kan behouden blijven. Ikzelf zie een verlengd verblijf zeker zitten, maar ik weet natuurlijk niet wat de plannen van de nieuwe investeerder zijn. Ik heb ook andere aanbiedingen op zak, maar als Rupel Boom met een mooi project op de proppen komt, wil ik graag blijven.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio