‘Wil je het anders zelf doen?’ Ronnie O’Sullivan doet Belgische ref opmerkelijk voorstel tijdens finale WK snooker

Ronnie O’Sullivan en Olivier Marteel zullen nooit de beste vrienden worden. ‘The Rocket’ kreeg het tijdens de finale van het WK snooker aan de stok met de Belgische ref.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Er was het intussen virale beeld waarbij O’Sullivan en Marteel een discussie aangaan over een gebaar van die eerste na een misser in frame acht. Maar ook eerder was het al raak. O’Sullivan vond dat onze landgenoot, verpleger van beroep, de witte bal niet goed had teruggelegd en vroeg Marteel dan maar of hij zelf eens wilde snookeren (video vanaf 2:44).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de finale, die doorgaat in het Engelse Sheffield, staat het tussen O’Sullivan en Judd Trump 12-5 in het voordeel van O’Sullivan. Zo kon de zesvoudige wereldkampioen, met breaks van 120, 68, 105 en 97, de eerste sessie afsluiten met een 5-3 voorsprong. Judd Trump (WS-4), die de wereldtitel won in 2019, lukte breaks van 72 en 52 maar liet zich betrappen op enkele missers. ‘The Ace in The Pack’ begon aan de tweede sessie met een 73 break en kon zijn achterstand herleiden tot een frame. Vanaf de tiende frame was O’Sullivan heer en meester. Zo potte hij breaks weg van 66, 50, 118, 97, 87, 60 en 88 waarmee hij een voorsprong van zeven frames bij elkaar snookerde. 

‘The Rocket’ heeft genoeg aan zes van de achttien resterende frames om een zevende wereldtitel op zijn erelijst te schrijven, waarmee hij op gelijke hoogte komt van de Schot Stephen Hendry. De finale wordt naar the best of 35 frames gespeeld.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio