Beste vrienden Gregory Vandendaele en Giancarlo Ragusa openen La Terrazza Onze-Lieve-Vrouw-Waver. 

Beste vrienden Gregory Vandendaele en Giancarlo Ragusa openen La Terrazza Onze-Lieve-Vrouw-Waver. © Sven Van Haezendonck

La Terrazza opent tweede restaurant in Waverse golfclub: “We dachten: we doen het gewoon”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Mechelen -

Toen de Mechelse pizzabakker Giancarlo Ragusa (28) door de sluiting van de horeca niet meer kon bowlen, ging hij golfen. In golfclub De Wijnvelden in Onze-Lieve-Vrouw-Waver opent hij vandaag samen met zijn beste vriend Gregory Vandendaele (26) een tweede vestiging van restaurant La Terrazza. “Uiteraard zijn ook mensen die niet golfen welkom om iets te eten”, zegt Giancarlo.

Sven Van Haezendonck

La Terrazza in de Auwegemstraat in Mechelen, vlak bij de Leuvense Vaart, is bijna dertig jaar een begrip in de Dijlestad. Vier jaar geleden kroonde Giancarlo Ragusa zich nog tot beste pizzaiolo van de provincie Antwerpen en nu waagt hij zich aan een nieuw avontuur. Samen met Gregory Vandendaele hij het horecagedeelte in de golfclub in de Bergstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) voor zijn rekening.

“Ik speel ondertussen een kleine twee jaar golf. Toen tijdens de eerste lockdown de horeca dicht moest, kon ik geen bowling meer spelen. Ik zocht iets anders, want ik kan niet stilzitten. Hoe meer ik golfde, hoe leuker ik het vond”, vertelt Giancarlo. Tot hij enkele weken geleden een telefoontje kreeg van de eigenaars van golfclub De Wijnvelden. “Ze vroegen me of ik iemand kende om de horecazaak over te nemen.”

Liefde voor horeca

Van het een kwam het ander. “Gregory is mijn beste maat, hij heeft veel ervaring in de zaal”, zegt Giancarlo. Zijn compagnon kreeg net als hem de liefde voor horeca van thuis mee. “Mijn vader Ronny is gerant in Kasteel Tivoli. Als 15-jarige werkte ik al mee in de zaken van mijn ouders, onder andere in het chalet van Racing Mechelen en café Den Biechtstoel: eerst als jobstudent en later als flexibele kracht. Zo bouw je ervaring op”, vertelt Gregory.

De beste pizzaiolo van de provincie bereidt enkele pizza’s. 

De beste pizzaiolo van de provincie bereidt enkele pizza’s. © Sven Van Haezendonck

Ook in La Terrazza in Mechelen stond hij mee in de keuken, voortaan werken ze samen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. “We dachten: we doen het gewoon”, zegt Giancarlo. “Horeca zit in het bloed, het is een hobby en een passie. Ik breng dat graag ook zo over bij klanten”, vertelt Gregory.

Heel bewust kiezen de twee vrienden ervoor om te werken onder dezelfde naam als het restaurant in Mechelen. “Mensen die ons van naam kennen en in Mechelen nog niet langskwamen, willen wij daarmee aanspreken. Je moet niet golfen om hier iets te komen eten. Door aan de zaak de naam La Terrazza te geven, willen we dat er een beetje uit krijgen”, legt Giancarlo uit.

“Kwaliteit blijft dezelfde”

In Onze-Lieve-Vrouw-Waver investeerden de twee jonge ondernemers in een volledig nieuwe keuken. “Het eerste jaar ga ik voltijds hier werken. In Mechelen hadden we al drie jaar een hulpkok voor de pizza’s. Elke kok heeft zijn eigen hand, maar het deeg en de kwaliteit blijven hetzelfde”, vertelt Giancarlo.

La Terrazza Onze-Lieve-Vrouw-Waver in de Bergstraat 74 is van dinsdag tot en met zondag open van 11.30 tot 17u en van 17.30 tot 21.30u. Maandag is de sluitingsdag. Tijdens de week biedt de zaak ’s middags wel alleen kleinere hapjes aan, ’s avonds en tijdens het weekend kun je kiezen uit de volledige menukaart.

Heel de keuken is nieuw ingericht, inclusief de pizzaoven. 

Heel de keuken is nieuw ingericht, inclusief de pizzaoven. ©  Sven Van Haezendonck

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio