Benny Van Ostaeyen uit Malle, Raf Van Deuren uit Sint-Lenaarts en Paul Wolf uit Malle stappen op 23 mei naar zee. © Elke Lamens

Benny, Raf en Paul stappen in vijf dagen naar zee voor Monnikenheide-Spectrum

Brecht, Malle, Zoersel -

Benny Van Ostaeyen uit Malle, Raf Van Deuren uit Sint-Lenaarts en Paul Wolf uit Malle vertrekken 23 mei te voet van Zoersel naar Oostende. Ze doen dat ten voordele van Monnikenheide-Spectrum waar Benny werkt chauffeur voor het dagcentrum.

Het was Benny Van Ostaeyen die zich eind 2020 voornam om elke dag vijf kilometer te gaan wandelen. “Mijn vrouw geloofde niet dat ik het zou volhouden, maar dat lukte me wel. In 2020 heb ik in totaal 2.100 kilometers bij elkaar gestapt.”

Zijn nieuwe wandelgewoonte smaakte naar meer. “Het was tijd om mijn grenzen verder te verleggen en ik vatte het plan op om naar zee te stappen. Maar niet alleen. Ik polste bij mijn vrienden. Sommigen verklaarden me voor zot, maar Raf en Paul zagen het wel zitten.”

Benny stapt sinds eind 2020 vijf kilometer per dag. Hij verlegt zijn grenzen voor Monnikenheide-Spectrum waar hij werkt als chauffeur voor het dagcentrum. © Elke Lamens

175 kilometer

Benny die afkomstig is van Sint-Lenaarts leerde zijn dorpsgenoot Raf kennen op school, het VITO in Hoogstraten. Paul leerde Benny kennen toen die gemachtigd opzichter was, en hem ook ontmoette met zijn kinderen op de voetbal in Malle. Intussen hebben ze samen al wat kilometers afgewandeld.

In de voorbereiding stappen ze een zaterdag en zondag 35 kilometer, als test. Ook een georganiseerde wandeling in Schaffen staat op het programma, en zondag 21 mei doorkruisen ze dichter bij huis 35 kilometer door Zandhoven.

Paul, Raf en Benny vatten hun tocht aan op 23 mei. © Elke Lamens

De benefiettocht start 23 mei om 9u in Monnikenheide-Spectrum in Zoersel, de voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking waar Benny werkt. Ze plannen vijf dagen na elkaar telkens 35 kilometer af te leggen met eindbestemming Oostende. Ze wandelen via Kallo, Koewacht (Nederland), Sint-Laureins, Blankenberg en tot slot Oostende.

Nieuw logistiek gebouw

Opdat deze prestatie ook op wat langere termijn een impact zou hebben, koppelen ze er een sponsoringsactie aan. Wie wil, kan een bijdrage storten op de projectrekening van Monnikenheide-Spectrum bij de Koning Boudewijnstichting. Vanaf veertig euro ontvang je een fiscaal attest. De teller staat vandaag al op zo’n 3.000 euro. “We zijn zelf verrast van de gulheid van mensen”, stelt het trio.

Vooraan de Monnikendreef in Zoersel komt een nieuw logistiek gebouw. © Elke Lamens

“De giften op de rekening komen integraal Monnikenheide-Spectrum toe,” benadrukt Benny nog. Monnikenheide plant vooraan het domein in de Monnikendreef in Zoersel een nieuw logistiek gebouw. “Zowel de wasserij, de keuken en de technische dienst krijgen daarin een nieuwe vaste stek. Op die manier kunnen we vrachtverkeer voor leveringen van het domein weren”, legt stafmedewerker communicatie Erica Racquet uit. “Zo vrijwaren we de rust voor onze bewoners en ook de veiligheid. Onze bewoners kunnen zich dan zonder zorgen vrij bewegen.”

Directeur Johan Vermeeren juicht het initiatief van Benny, Raf en Paul toe. “Het project

Directeur Johan Vermeeren juicht het initiatief toe. © Elke Lamens

leeft hier ook bij onze bewoners. We posten dagelijks nieuws en volgen de voorbereidingen en de tocht via de Facebookpagina ‘Wandelen naar Oostende’. We leggen ook een link naar onze website.”

  (Elke Lamens)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners