©  AFP

Matthias Casse vecht straks om het goud in EK-finale

Wereldkampioen Matthias Casse vecht straks de finale van het EK judo in de categorie tot 81 kilogram voor de Europese titel. De bronzen medaille van Tokio won zaterdagmiddag zijn halve finale van de Oekraïener Hievorh Manukian nadat hij in de Golden Score uitpakte met een ippon. Sami Chouchi, de andere Belg in de gewichtsklasse van Casse, strijdt dan weer om het brons.

Maarten Delvaux

Casse werd al eens Europees kampioen in 2019, de voorbije twee jaar moest hij tevreden zijn met een bronzen (Praag 2020) en een zilveren (Lissabon 2021) medaille. De 25-jarige Antwerpenaar is de huidige nummer één van de wereld in zijn gewichtsklasse.

In zijn halve finale tegen de veel lager geplaatste Oekraïener Hievorh Manukian kwam Casse wel goed weg tegen zijn tegenstander vroeg in de Golden Score een waza-ari leek te scoren, maar de VAR deed die beslissing teniet. Vervolgens maakte onze landgenoot het zelf af met een ippon (na een wurging).

In de eerdere rondes had Casse afgerekend met de Spanjaard Alfonso Urquiza Solana, de Slovaak Alex Barto en de Brit Stuart McWat. Telkens won Casse in de Golden Score nadat zijn uitgeputte tegenstander drie bestraffingen had gekregen voor passief vechten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio