©  GOYVAERTS

Aanvoerder Jeroen Van Den Driessche wil met knalprestatie seizoen afsluiten: “Het leeft weer op het Rooi, zowel op als naast het veld”

Als laatste opdracht van het seizoen mag Berchem de bus op richting Limburg. Een plezierreisje zal het zeker niet worden, want tegenstrever Bocholt aast op een plaats in de eindronde en beschikt over een prima team. Geel-zwart zal dus beter voor de dag moeten komen dan vorig weekend tegen Pepingen-Halle. Dat beseft ook aanvoerder Jeroen Van Den Driessche.

“We hebben sowieso iets recht te zetten na de povere vertoning en het 0-1-verlies van vorige week”, zegt Van Den Driessche. “De euforie na het verzekeren van het behoud was terecht en voelde als een opluchting, maar afsluiten met een knalprestatie zou toch ook deugd doen.”

De jonge groep van trainer Geert Emmerechts speelde zich sneller dan verwacht veilig en deed daardoor bij menig supporter de mond openvallen. “Na onze slappe start voorspelden velen een lange en moeilijke degradatiestrijd voor Berchem. Ik ben fier dat de groep enorme stappen voorwaarts heeft gezet en zich geleidelijk aan heeft aangepast aan dit niveau. Ook enkele jeugdspelers hebben van hun debuutjaar een succes gemaakt. De balans is alleszins positief. Het leeft weer op het Rooi, zowel op als naast het veld.”

De toekomst lacht de club dus blijkbaar tegemoet. “Het zal wat afwachten worden wat het nieuwe competitieformat inhoudt, maar Berchem Sport bouwt met een nieuwe en financieel gezonde visie aan de toekomst. Vergeleken met andere jaren zijn er maar weinig vertrekkers, al zijn het wel niet van de minsten die de club verlaten. Ik ben ervan overtuigd dat het bestuur het nodige zal doen om gepast en gericht te antwoorden. Uiteraard heeft de huidige kern een jaartje ervaring kunnen opdoen. Geloof me maar als ik zeg dat ze scherper en slimmer zullen starten dan dit seizoen. Maar goed, eerst Bocholt over de knie leggen en dan kan even de riem eraf.” (madc)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio