Maxim Volant (links) met Ibrahima Mbaye van Eendracht Aalst. “Mijn keuze voor Lyra-Lierse is er geen tegen Cappellen, maar wel één voor een nieuwe uitdaging”, zegt Volant. 

Maxim Volant (links) met Ibrahima Mbaye van Eendracht Aalst. “Mijn keuze voor Lyra-Lierse is er geen tegen Cappellen, maar wel één voor een nieuwe uitdaging”, zegt Volant. © koen fasseur

Maxim Volant wil zijn hoofdstuk bij Cappellen in schoonheid afsluiten: “Plaats in eindronde zou fantastische bekroning zijn”

Hoewel er bij Cappellen stiekem op een epiloog in de vorm van deelname aan de eindronde wordt gerekend, bestaat ook de kans dat er zondag een punt wordt gezet achter een bijzonder geslaagd seizoen. Het wordt zeker voor Maxim Volant ongetwijfeld een emotioneel moment als hij na zeven jaar voor het laatst de douches opzoekt met de andere Cappellenaars.

Eddy Nouws

Het is op het niveau van de nationale reeksen weinigen gegeven om op je 23ste de kaap van de 180 wedstrijden in het eerste elftal te ronden. Hoed af dus voor Maxim Volant, die al zeven seizoenen mee het mooie weer maakt bij de club waar hij als 8-jarige zijn eerste voetbalervaring opdeed. “Na zoveel jaar zal het wat vreemd aanvoelen, maar ik kijk toch uit naar het avontuur bij Lyra-Lierse dat mij wacht”, zegt de Cappelse libero. “Het is tof dat ik met een goed gevoel bij Cappellen kan vertrekken. De vierde plaats is de bekroning van een sterk seizoen, waarin we na een aarzelende start bijzonder sterk gingen presteren. Omdat ik het nog altijd naar mijn zin heb, is het ook geen keuze tegen Cappellen, maar wel één voor een nieuwe uitdaging. Bij Lyra-Lierse liggen de ambities hoger en ik wil zelf ondervinden in welke mate ik daarin kan meegaan.”

Eén titel en geen degradatie

Terugblikken gebeurt dan ook met heel wat aangename herinneringen. “Het eerste seizoen, toen ik als 16-jarige bij kern kwam, overtreft nog steeds alle andere. We werden weggezet als mogelijke degradatiekandidaat, maar na een onwaarschijnlijk seizoen speelden we afgetekend kampioen. Na dat feestjaar werd de ploeg noodgedwongen verjongd vanwege het groot aantal vertrekkers, maar we hielden stand en zijn zelfs met een ongelofelijk jonge ploeg nooit in de problemen gekomen. Met één titel en zonder degradatie kan ik stellen dat Cappellen een bijzonder geslaagde episode in mijn carrière is geweest.” Om het helemaal mooi te maken, kan zondag de kers op de kaart worden gezet door een plaats in de eindronde af te dwingen, maar Maxim Volant houdt die boot nog even af. “Uit ervaring weten we dat Hades een taaie tegenstrever is. Niet rekenen en vanaf de eerste minuut voor de winst gaan, wordt dan ook onze opdracht.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio