Stéphane Demets: “Ik denk dat ik voor mezelf bij Heist het plafond heb bereikt.” 

Stéphane Demets: “Ik denk dat ik voor mezelf bij Heist het plafond heb bereikt.” © smb

Stéphane Demets zit voor laatste keer als T1 in dug-out: “Kijk met veel voldoening terug op periode in Heist”

Heist sluit de competitie zaterdagavond af met een wedstrijd tegen koploper Knokke. Voor Heist valt er niets meer te winnen of te verliezen. De match zal vooral in het teken staan van het afscheid van trainer Stéphane Demets, die voor het laatst Heist zal coachen.

Geert Fierens

Hoe kijk je terug op dit seizoen?

Stéphane Demets: “We speelden te wisselvallig, konden nooit een reeks neerzetten. Dat is jammer, want ik heb een fantastische groep. De jongens hebben altijd hard gewerkt op training. Of ik een verklaring heb voor die wisselvalligheid? We verloren in het tussenseizoen Bart Webers, Philippe Janssens en Roel Tambeur, drie leiders die het verlengstuk van de trainer op het veld waren. Omdat zij vertrokken, bleef eigenlijk alleen David Wijns nog over als een figuur die de taken van de coach op het veld kon sturen. Er vertrok dus iets te veel ervaring. Ik wijt de wisselvalligheid dit seizoen dus aan een gemis aan leidersfiguren.”

Je kan tevreden zijn over de drie jaar die je bij Heist was, niet?

“Toch wel, ik heb destijds zeker geen verkeerde keuze gemaakt. Ik ben een man die op het gevoel een club kiest. Dat gevoel moet goed zitten of ik doe het niet. Toen ik voor Heist koos, vroeg men vaak waarom ik deze keuze had gemaakt? Toen zei ik dat ik een goed gevoel had bij de club en dat gevoel heb ik nog altijd.”

Ben je tevreden over de dingen die je realiseerde?

“Sportief heb je niet altijd alles in de hand. In het eerste seizoen, dat toen door corona in maart werd stilgelegd, stonden we op de vierde plaats. We zullen nooit weten hoe het zou geëindigd zijn, maar in die competitie hadden we de eindronde voor promotie kunnen spelen. Vorig jaar speelden we maar twee matchen, dat kan je niet meetellen. In deze campagne was het soms goed en dan weer veel minder. Ook buiten het sportieve denk ik dat we toch iets hebben neergezet. We zijn na mijn eerste jaar uitgeweken naar het trainingscomplex in Itegem, waar de A-kern twee velden ter beschikking heeft. We hebben veel met videoanalyses gewerkt. Dat zijn toch zaken die we er als staf hebben ingebracht.”

Waarom vertrek je?

“Ik denk dat ik hier voor mezelf het plafond heb bereikt. Ik wil als coach steeds meer. Zo wilde ik wilde er voor volgend seizoen nog krachttraining bij omdat het moderne voetbal gebaseerd is op fysiek en kracht. Ik had een beetje schrik van het jaar te veel, dat verdiende niemand. Ook de club niet, want we hebben al die tijd heel goed kunnen samenwerken.”

Heb je al een nieuwe club?

“Neen, er zijn al gesprekken geweest, maar ik maakte nog geen keuze. Zoals ik zei: het gevoel moet juist zitten en ik moet mijn ambities kunnen waarmaken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio