©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

RC Mechelen trekt naar Sint-Lenaarts voor laatste match na titel: “Het was een dolle week”

RC Mechelen trekt voor zijn laatste opdracht naar Sint-Lenaarts om er een galamatch te spelen, want de titel is binnen.

“Het was een dolle week van vooral nagenieten”, zegt Yannick Put. “Ik pakte eerder de titel met Rupel Boom in tweede afdeling toen we op de laatste speeldag thuis van Londerzeel wonnen. Dat zijn toch altijd hele speciale momenten. De titel met Racing die we afgelopen zondag tegen Betekom pakten, is daar nu bijgekomen.”

Put speelde dit seizoen veel minder dan iedereen had verwacht. “Terugkeren na die operatie aan mijn knie, was niet zo eenvoudig. Sinds ik bij Racing ben, liep het niet altijd op wieltjes, maar ik ben oud genoeg om het een plaats te geven. Ik zat vaker op de bank dan ik dat eigenlijk wilde, maar ik ben 31 jaar, ben vader geworden en kan de dingen daardoor behoorlijk goed relativeren.”

Toch was Put in de laatste wedstrijden nog belangrijk met twee goals in twee matchen. “In Beringen maakte ik de 2-2 als invaller en tegen Betekom speelde ik wat langer en scoorde ik op het einde nog de aansluitingstreffer. Ik heb dus mijn aandeel gehad in de titel. Op die twee laatste invalbeurten kijk ik toch met voldoening terug.”

En nu met Racing naar tweede afdeling? “Ik heb nog een overeenkomst van één jaar. Het wordt een nieuwe uitdaging, want dit was een zwaar en hectisch seizoen. Voor de ploeg en voor mezelf. Als RC Mechelen me nodig heeft, zal ik er staan, ook in tweede afdeling.” (gf)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio