©  BELGA

László Bölöni lanceerde Cristiano Ronaldo: “Ik werd voor gek versleten toen ik zei dat hij beter zou worden dan Eusébio”

László Bölöni, ex-coach van onder meer Antwerp, AA Gent en Standard, lanceerde Cristiano Ronaldo bij Sporting Lissabon. De Franse zender RMC Sport laat de Roemeen aan het woord in een documentaire over Ronaldo. Toen hij na de debuutmatch van Ronaldo tegen Moreirense -waarin de zeventienjarige aanvaller twee keer scoorde- meteen de vergelijking maakte met Eusébio werd Bölöni voor gek versleten.

Michael Van Damme

Na de debuutmatch van Ronaldo werd zijn coach László Bölöni geïnterviewd door Régis Dupond van de Franse sportkrant L’Equipe. In dat interview zei Bölöni dat de zeventienjarige aanvaller ooit beter zou worden dan Eusébio, die 41 keer scoorde in 61 interlands voor Portugal, 11 landstitels won, één keer de Europacup I en één keer de Ballon d’Or.

“Mijn advocaat belde me op toen hij mijn uitspraken las en zei: Ben je gek geworden? Waarom zeg je zulke dingen? Eusébio, dat is zoals Amália Rodrigues (een beroemde fado-zangeres). De koningin van de fado en de koning van het voetbal. En jij vergelijkt hem met een kind?

Waarop Bölöni antwoordde: “Ja, maar als alles goed gaat, kan dit kind hem voorbijsteken.”

Intussen won Ronaldo vijf keer de Ballon d’Or, vijf keer de Champions League, zeven landstitels, werd hij met Portugal Europees kampioen en scoorde hij 115 keer in 186 interlands.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio