CEO Rob Van den Broeck van Aaqua met de Voka Lokaal-award. 

CEO Rob Van den Broeck van Aaqua met de Voka Lokaal-award. © Voka

Fabrikant van waterzuiveringsinstallaties Aaqua wint Voka Lokaal-award

Sint-Katelijne-Waver -

Het bedrijf Aaqua uit Sint-Katelijne-Waver heeft de Voka Lokaal-award voor de regio Mechelen gewonnen. Dankzij die overwinning is de beheerder en fabrikant van waterzuiveringsinstallaties ook genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2022 van werkgeversorganisatie Voka.

De bestuurders van de Voka Lokaal-afdeling voor Mechelen verkozen Aaqua tot de winnaar van de Voka Lokaal-award in hun regio. Om tot die beslissing te komen, werd er onder andere gekeken naar de durf en ambitie die de zaakvoerders aan de dag leggen, de wil om te innoveren en een vernieuwende bedrijfscultuur. Ook duurzaamheid is een belangrijk punt in de evaluatie.

“Dat aspect staat bij ons centraal”, reageert CEO Rob Van den Broeck van Aaqua. “We ontwerpen en bouwen waterzuiveringsinstallaties. Daardoor kan de klant niet alleen zijn water hergebruiken, maar ook de warmte die in het water zit. Zo bespaart hij op zijn energiefactuur. In deze periode van hoge energieprijzen is dat heel belangrijk.”

Amerika

Aaqua heeft 22 medewerkers en is actief in Europa en het Midden-Oosten. “Maar binnenkort steken we de Grote Plas over richting de Verenigde Staten”, zegt Van den Broeck. “We mogen er een installatie bouwen voor een grote multinational. Het is dan ook schitterend dat we net nu deze Voka Lokaal-award in de wacht konden slepen. Het is een extra boost richting ons Amerikaans avontuur.”

Dankzij deze overwinning is Aaqua meteen ook een van de negen genomineerden voor de Prijs Ondernemen 2022. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen, maar je kan je favoriete bedrijf wel een duwtje in de rug geven. Dat kan vanaf maandag 2 mei door te stemmen via de website van Voka. Op 29 september wordt de winnaar bekendgemaakt. (svds)

www.voka.be/prijs-ondernemen/stemopjouwfavoriet

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio