Lions Minerva krijgt steun van Lions regio Antwerpen en gemeente Zoersel voor de benefietwandeling op zondag 15 mei. 

Lions Minerva krijgt steun van Lions regio Antwerpen en gemeente Zoersel voor de benefietwandeling op zondag 15 mei. © Elke Lamens

Serviceclub Lions regio Antwerpen stapt en bezorgt Oekraïense moeders en kinderen een leuke dag

Zoersel, Brasschaat -

De Oekraïense vrouwen en kinderen wandelden lang en ver om de oorlog in hun land te ontvluchten. Serviceclub Lions Minerva nodigt nu iedereen uit om op zondag 15 mei mee te wandelen om deze vluchtelingen een leuke, zorgeloze dag te bezorgen.

“De aanblik van zoveel moeders en kinderen die in Oekraïne op de vlucht slaan voor het oorlogsgeweld, greep me naar de keel”, bekent Michael Heyvaert, lid van serviceclub Lions Minerva en raadslid voor N-VA. “Ze stapten moedig heel ver en in erbarmelijke omstandigheden, weg van man, vader of broer.”

“Ik wilde iets doen, wandelen om hen een hart onder de riem te steken en vond meteen gehoor bij nood- en interventieambtenaar Vera Janssen van Zoersel. Ook onze voorzitter Oswald Vansintejan sprong meteen mee op de kar. Iedereen, het hele gezin, jong en oud, kan meewandelen.”

De Natuurvrienden Zoersel stippelden drie wandelingen uit van vier, zes en acht kilometer door de Halse bossen. “Je ontdekt er heel mooie natuur. De tocht van acht kilometer leidt helemaal tot aan het fort van Oelegem, verder passeer je nog een stuk weidegebied, maar het grootste deel verloopt door de bosrijke natuur van Halle-Zoersel”, beschrijft voorzitter Jef Joosten.

Burgemeester Liesbeth Verstreken wandelt mee en steunt  Lions en Natuurvrienden Zoersel.

Burgemeester Liesbeth Verstreken wandelt mee en steunt Lions en Natuurvrienden Zoersel. © Elke Lamens

De benefietwandeling krijgt ook de steun van vijf clubs van Lions Regio Antwerpen, onder wie twee clubs uit Brasschaat. “Het is een mooi project dat we vanuit de zone willen steunen”, benadrukt zonevoorzitter Bernard Lagasse. “Vijf clubs steunen logistiek en financieel om de lopende kosten te dekken.”

Een sponsortocht is het niet. Wie meewandelt, betaalt vijf euro. “De opbrengst gaat integraal naar de Oekraïense moeders en kinderen. We willen hen een mooie, zorgeloze dag bezorgen om even de oorlosgruwel te vergeten”, stelt Heyvaert.

Ook burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) wandelt mee: “Zoersel probeert al heel wat noden te lenigen voor deze vluchtelingen. Wat afleiding bezorgen, iets leuks aanbieden hoort daar ook bij. Voor de Oekraïners zelf is het ook een mooie gelegenheid om Zoersel en de Zoerselaar te leren kennen. Ze zijn alvast erg gemotiveerd om Nederlands te leren, merken we.”

De Oekraïnewandeling start tussen 8 en 10u aan parochiezaal Sint-Maarten in Halle-Zoersel. Je kan ook deelnemen aan een tombola voor dit goede doel.

  (ella)

Inschrijven tot vrijdag 13 mei op www.lions-minerva.be, of ter plaatse op 15 mei, Lindedreef 16, Zoersel.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio