Verkeersregels leren tijdens een fietstocht door Edegem. © Saar Van Olmen

Achthonderd leerlingen zetten verkeersregels om in praktijk tijdens stevige fietstocht

Lint, Edegem, Kontich, Hove, Aartselaar -

De bewoners van de gemeenten Lint, Edegem, Kontich, Hove en Aartselaar hebben vrijdag waarschijnlijk veel fietsende scholieren gezien. Politiezone Hekla organiseerde een grote fietstocht voor alle leerlingen van het zesde leerjaar uit deze gemeenten.

Filip Spoelders

Op die manier waren vrijdag zo’n achthonderd jongeren op de fiets. “De route is uitgestippeld door de Fietsersbond, die de route vooraf ook uitvoerig testte. Onze collega’s hielden extra toezicht op drukke of gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen. Daarnaast hielden onze patrouilles een extra oogje in het zeil om de fietstocht veilig te laten verlopen”, vertelt Reiner Smets, hoofdcommissaris van politiezone Hekla.

Aandacht over de dodehoek bij vrachtwagens in Lint. © Lokaal Bestuur Lint

In ieder van de vijf gemeenten stopten de klassen voor een workshop rond veiligheid in het verkeer. In Hove wachtte hen bijvoorbeeld een fietsparcours rond behendigheid terwijl in Lint aandacht werd besteed aan dodehoekongevallen met vrachtwagens.

Met dit initiatief wil de politie de kans op ongevallen in het drukke schoolverkeer verkleinen. Voor de leerlingen is het een bijkomende voorbereiding om volgend jaar zelfstandig en op een veilige manier naar de middelbare school te fietsen.

Politie Hekla zet in op een veilig schoolverkeer. © Saar Van Olmen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners