De parkzone heeft een oppervlakte van 1,7 hectare. 

De parkzone heeft een oppervlakte van 1,7 hectare. © awg architecten

Aanleg park gestart op site van voormalige steenbakkerij

Rijkevorsel -

Op de site van de vroegere steenfabriek Sas in Sint-Jozef zijn de werken gestart om een park van 1,7 hectare aan te leggen.

Het park maakt deel uit van de nieuwe invulling voor het terrein op de hoek van Stevennekens en de straat Sint-Jozef. Een projectontwikkelaar gaat volgend jaar 59 wooneenheden bouwen. Voor de parkzone heeft het gemeentebestuur dit voorjaar al grondwerken voor onder andere een bufferbekken en een speelberg uitgevoerd. “De komende periode wordt een breed pad aangelegd dat het natuurpark toegankelijk moet maken voor de buurtbewoners. Er komen ook grasvelden en betonnen verhardingen voor de picknick- en rustplaatsen”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Tijdens het volgende plantseizoen in het najaar start de aanplanting van bomen, struiken, een houtkant en wordt een vlonderpad aangelegd. Een aantal bomen verdwijnt, maar die worden vervangen door nieuwe exemplaren. Aan de noordzijde grenst de parkzone aan natuurgebied. De recreatiezone in het groen omvat een polyvalente ruimte voor diverse activiteiten en een speelzone met speeltuin. De inrichting van de speeltuin is gepland in het voorjaar van 2023. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio