© Politie Antwerpen

41 stukken sluikstort opgehaald: politie identificeert zeven sluikstorters

De Antwerpse politie heeft donderdag zeven sluikstorters geïdentificeerd bij een controleactie in de omgeving van de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel en Hoboken. De vuilnisophaling had ‘ nachts maar liefst 41 stukken sluikstort aangetroffen.

jtp

De vuilnismannen haalde het sluikstort, in verschillende vormen en afmetingen, van straat maar nam het niet mee in de vuilniskar. “Het ging onder meer om goed gevulde winkeltassen, kinderbedjes, een late kerstboom en tuinmeubilair”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“Het sluikstort is onder meer door de stadsdiensten onderzocht en samen met het wijkteam is de confrontatie met de sluikstorters aangegaan. Er zijn 41 stukken sluikstort opgehaald. Zeven sluikstorters zijn geïdentificeerd”, aldus Bruyns.

Ook in Deurne trof het wijkteam van de Junostraat samen met de buurtregisseurs elf vuilniszakken aan die op straat waren achtergebleven. “Vijf personen konden geïdentificeerd worden en zullen een GAS-boete ontvangen”, zegt Bruyns.

Tijdens de actie tegen verschillende vormen van overlast stelde de politie ook 30 GAS-boetes op voor verschillende verkeersinbreuken. “Achttien fietsers reden tegen de richting in en brachten zo andere fietsers in gevaar. Acht fietsers waren aan het gsm’en en hadden zo onvoldoende oog voor het verkeer. Twee fietsers reden door rood”, somt Bruyns op. “Er was ook iemand op een step die in de verkeerde richting reed. Een autobestuurder is beboet omdat hij aan het gsm’en was en nog een andere droeg zijn gordel niet.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio