Burgemeester Leen Wouters en schepen Juul Liekens verrasten Liliane Knockaert met een goedgevulde tast koopwaar en een megafruit- en groentemand. 

Burgemeester Leen Wouters en schepen Juul Liekens verrasten Liliane Knockaert met een goedgevulde tast koopwaar en een megafruit- en groentemand. © JAA

Handelaars en gemeente belonen trouwe marktbezoekers

Wijnegem -

De gewone boodschappentas waarmee Liliane Knockaert wekelijks de vrijdagmarkt bezoekt, volstond bij haar jongste bezoek niet. Ze werd door burgemeester Leen Wouters (N-VA) en schepen Juul Liekens (N-VA) overladen met geschenken als apotheose van de Maand van de Markt.

De vrouw, die recht tegenover het Marktplein woont, was niet de enige die een tas vol verse marktkoopwaar kreeg. Ook Jean Hendrickx, Hilde Janssen, Peter Moons en Sus Van Beethoven vielen in de prijzen. Liliane, die sowieso al geen slecht woord over de lippen krijgt over haar overburen de markthandelaars, kreeg als superwinnaar van de Maand van de Markt ook nog eens een megafruitmand.

“In april wilden we al onze alle marktkramers een duwtje in de rug geven”, vertelt Leen Wouters, die zelf ook bijna wekelijks haar inkopen doet op de vrijdagmarkt. “Drie weken lang konden bezoekers bij elke lokale aankoop deelnemen aan een wedstrijd. Hiervoor scanden de bezoekers met hun smartphone de unieke QR-code van de handelaar waarbij ze hun aankoop deden, of vulden ze een papieren formulier in dat ze nadien in de inleverbox konden deponeren.”

Burgemeester Leen Woutyers deelde dit keer gevulde boodschappentassen uit aan de winnaars van de Maand van de Markt.

Burgemeester Leen Woutyers deelde dit keer gevulde boodschappentassen uit aan de winnaars van de Maand van de Markt. © JAA

Tijdens deze Maand van de Markt werden alleen in Wijnegem bijna 1900 deelnames geregistreerd. De afgelopen drie weken werden daaruit door een onschuldige hand 45 winnaars getrokken. Zij wonnen mooie, verse en lokale producten. Vrijdag werden de hoofdprijzen uitgereikt, waarvoor de gemeente en markthandelaars allebei een bijdrage leverde.

“Het gaat mede dankzij de handelaars goed met onze markt, waar wekelijks 25 kramen staan opgesteld. Om ze goed gevuld te houden, geven we 40% korting op de standplaatsgeleden aan kramers die wekelijks komen opdagen”, aldus de burgemeester. (jaa)


 

 © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio