Burgemeester Sofie Joosen toont met schepenen Luc Van Houtven, Dirk Broes en Jos Hellemans de papier- en kartoncontainers van 240 en 40 liter. 

Burgemeester Sofie Joosen toont met schepenen Luc Van Houtven, Dirk Broes en Jos Hellemans de papier- en kartoncontainers van 240 en 40 liter. © Chris Van Rompaey

Duffel schakelt over naar gele papier- en kartoncontainer

Duffel -

Ivarem haalt vanaf november in Duffel enkel nog papier en karton op dat in de gele papiercontainers van de intercommunale wordt aangeboden. Wie geen container wenst, moet zijn papier en karton naar het recyclagepark brengen.

Chris Van Rompaey

“De nieuwe container levert heel wat voordelen op voor de inwoners van Duffel en hij is bovendien gratis”, benadrukt Jos Hellemans (CD&V), ondervoorzitter van Ivarem en schepen van Duffel. “De inzameling van papier en karton zal gebruiksvriendelijk en ordelijker verlopen. De zeer gunstige evaluatie in Berlaar kon ons mee overtuigen om de containers ook in Duffel in gebruik te nemen. In Berlaar vindt namelijk 95% van de gezinnen dat de papiercontainer de inzameling gemakkelijker maakt.”

De gemeente Duffel streeft ernaar om de Duffelaars vanaf 1 november een gele papier- en kartoncontainer te bezorgen. “Ieder huishouden krijgt in september een brief hierover. Wie niet reageert, krijgt nadien het standaardformaat van 240 liter geleverd. Wie een kleiner of groter formaat wil, moet ons iets laten weten, net als wie geen container wenst. In Berlaar heeft 97% van de gezinnen voor een papier- en kartoncontainer gekozen, en bijna iedereen voor die van 240 liter”, aldus Jos Hellemans.

De ophaling om de vier weken kost de gemeente Duffel 45.000 euro op jaarbasis. Voor particulieren en verenigingen is zowel de container als de ophaling gratis. Bedrijven betalen wel een huurkost voor de container via hun bedrijfscontract. Voor hen zijn er ook containers van 500 en 1.100 liter. De inwoners van een flatgebouw kunnen voor een gezamenlijke container kiezen. (cvr)

www.ivarem.be/afvalophaling/ophaling-van-papier-en-karton-in-gele-containers

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio