Twee leerlingen knipten het lintje onder toezicht van

Twee leerlingen knipten het lintje onder toezicht van © evdw

Leerlingen Putse Knipoog openen laatste wandellus in de poldergemeente

Stabroek, Putte -

Basisschool De Putse Knipoog mocht vrijdagvoormiddag de laatste wandellus van de gemeente officieel inwandelen. Zo geven de kinderen het voorbeeld om dagelijks 10.000 stappen te zetten.

De Poldergemeente schaart zich al geruime tijd achter het initiatief om mensen te motiveren om elke dag 10.000 stappen te zetten. In alle deelgemeentes van Stabroek zijn wandellussen uitgezet. Je vindt er drie in Hoevenen, een in Stabroek centrum en een in Putte. Die laatste werd zopas officieel ingewandeld door de leerlingen van De Putse Knipoog. In heel wat straten zeggen wandelbordjes hoeveel stappen je zet wanneer je de straat uitwandelt.

Enthousiaste reacties bij het knippen van het lintje.

Enthousiaste reacties bij het knippen van het lintje. © evdw

Jessica Beyers van de gemeentelijke sportdienst: “Het is geen toeval dat we bij het officieel inwandelen van deze Putse wandellus de kinderen van de basisschool betrekken. Op deze manier moedigen we hen aan om van kindsbeen af sportief bezig te zijn. Misschien inspireren ze hun (groot)ouders om een van de wandellussen te doen. Kinderen motiveren is in elk geval een verantwoorde investering in de toekomst.” https://10000stappen.gezondleven.be (evdw)

Samen op weg naar 10.000 stappen.

Samen op weg naar 10.000 stappen. © evdw

Het aantal stappen staat aangegeven.

Het aantal stappen staat aangegeven. © evdw

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio