Merksem krijgt het officiële label voor van reuzenvriendelijke gemeente   

Merksem krijgt het officiële label voor van reuzenvriendelijke gemeente  © rr

Reusje Deugeniet wordt ingeschreven in geboorteregister

Merksem -

Door de inzet van folkloregroep Den Deugniet, de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem en de Merksemse reuzen Modest en reusje Deugeniet, ontvangt district Merksem het officiële label ‘reuzenvriendelijke gemeente’. Om dat te vieren wordt reusje Deugeniet op zaterdag 30 april om 11u ingeschreven in het geboorteregister van Merksem.

De Merksemse reuzen Modest en Deugeniet zijn altijd op tal van activiteiten in Merksem aanwezig, zoals Schaal Sels en de Vredesfeesten en ze wandelen mee in stoeten tot ver buiten het district.

Daardoor maken Merksem en de reuzen nu officieel aanspraak op de titel van ‘reuzenvriendelijke gemeente’. Voor die feestelijke gebeurtenis zullen de reuzen een mooie wandeling maken doorheen het district op zaterdag. Iedereen kan ze vanaf 13.30u komen bewonderen tijdens hun stoet over de Bredabaan.

De stoet eindigt aan de Koninklijke Kring voor Heemkunde Merksem, waar er een feestelijk onthaal wordt georganiseerd. Traditiegetrouw krijgt de kersvers ingeschreven reus – Deugeniet in dit geval – een meter en peter toegewezen. Reuzin D‘Oede Ula van Blankenberge en reus Roland De Belleman van Beveren nemen die taak op zich, ook voor grote reus Modest.  

Deugeniet krijgt bovendien ook een meter en peter ‘van vlees en bloed’, namelijk peter Yves-Michel Kinet, de voorzitter van folkloregroep Den Deugniet, en Imelda Hesbeens, die lid is van Den Deugniet. (rvre)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio