Kevin Janssens: “De spelers die Wezel straks verlaten, onder wie ikzelf, willen de titel des te meer.” 

Kevin Janssens: “De spelers die Wezel straks verlaten, onder wie ikzelf, willen de titel des te meer.” © SMB

Kevin Janssens wil na titel met Lierse ook vieren met Wezel: “We zitten nog altijd zelf aan het stuur”

Wat vorige week niet lukte tegen rechtstreekse concurrent ASV Geel, moet voor Wezel Sport zondag op de laatste speeldag gebeuren: de titel pakken in eerste provinciale.

Erwin Vandenbergh

Omdat de derby tegen Geel afgelopen zondag op een 0-0-gelijkspel eindigde, moet Wezel op de laatste speeldag op het veld van Ternesse nog vol aan de bak om de koppositie vast te houden.

“Je zou kunnen denken dat het gelijkspel tegen Geel voor gemengde gevoelens zorgde, maar dat is niet zo”, zegt de 35-jarige ancien Kevin Janssens. “Van teleurstelling was helemaal geen sprake. We zitten in de race naar de titel nog altijd zelf aan het stuur en dat is een comfortabele positie.”

Geel speelt zijn laatste match zondag in eigen stadion tegen Kalmthout, terwijl Wezel naar Wommelgem trekt om er Ternesse te bekampen. Hoewel Ternesse niet meteen nog een doel heeft, zijn ze er in Wezel toch niet helemaal gerust op.

“Het wordt een moeilijke match, maar we leven ernaartoe zoals we dat al heel het seizoen hebben gedaan. Wij willen elke week ons eigen verhaal schrijven. Ook dat kunstgrasveld waar Ternesse op speelt, vind ik zeker geen nadeel, al is die ploeg gewoon een te duchten tegenstrever. We verloren thuis de heenmatch met 1-2 en ik herinner me Ternesse als een vinnige en wendbare ploeg. Aan hun snel opkomende flankspelers hebben we onze handen toen vol gehad. En laten we niet flauw doen: Ternesse zal ook alles op alles willen zetten om de premies binnen te halen. Ik reken dus zeker niet op cadeaus.”

De Molse club kan zondag de kers op de taart zetten van een solide seizoen. Zal Wezel Sport een terechte kampioen zijn?

“Als je na de laatste speeldag op de eerste plaats staat, ben je een verdiende kampioen. Dat geldt voor ons, maar in het slechtste geval zal dat ook voor Geel zo zijn. Wij zijn er enorm op gebrand om die titel binnen te rijven. Er zijn heel wat spelers die zondag in principe hun laatste wedstrijd voor de club spelen (als Wezel geen eindronde moet spelen, red.), onder wie ikzelf, maar wij willen die titel des te meer. Het gebeurt bij wijze van spreken geen tien keer in een carrière dat je kampioen kan spelen. Iedereen wil dus graag een titel op zijn palmares. Ik ben ooit één keer kampioen geworden met Lierse in tweede klasse, maar dat is al twaalf jaar geleden. Daar wil ik zondag een tweede streepje achter zetten.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio