Ook dit jaar zal een jury de vlotten beoordelen op originaliteit en zeewaardigheid. 

Ook dit jaar zal een jury de vlotten beoordelen op originaliteit en zeewaardigheid. © rr

Zelfgemaakte vlotten varen weer op Duffelse Nete

Duffel -

De scouts en gidsen van Duffel-West organiseren op zondag 15 mei voor de 34ste keer een vlottentocht op de Nete, meer bepaald vanaf Kasteel Ter Elst tot domein De Locht. Deelnemen is gratis, komen kijken al helemaal.

Chris Van Rompaey

Elk jaar sinds 1986 sjorren zo’n 25 verenigingen een constructie in elkaar met vaten, binnenbanden, hout of ander drijvend materiaal. Snelheid is niet belangrijk, originaliteit en zeewaardigheid wel. De tewaterlating vindt naar goede gewoonte plaats aan kasteel Ter Elst. De finish ligt aan domein De Locht.

De groepsleiding van de Scouts en Gidsen is blij met de aandacht die het evenement elk jaar weer krijgt. “We vinden het geweldig dat niet alleen alle scouts en gidsen vanaf 12 jaar meedoen, maar ook veel bevriende verenigingen. Een paar teams kennen we al lang, maar we zien ook dat er steeds nieuwe bijkomen”, zegt Lotte Lenjou.

 

 © rr

“De Akabe-groep laat zoals altijd voor elk vlot een lekkere verrassing zakken vanop de brug aan het gemeentehuis. Er zijn er bij die halsbrekende toeren uithalen om toch maar de prijs te pakken”, aldus Marie Leemans.

Jimmy Peeters, voorzitter van het groepscomité, is verantwoordelijk voor de algemene organisatie. “We kijken er erg naar uit eindelijk weer eens een reeks vlotten op de Nete door Duffel te zien varen. Er hebben zich alvast heel wat enthousiaste vlottenbouwers ingeschreven, maar er is zeker nog plaats. Dus voor wie het voelt kriebelen: doen! We hebben iets in te halen en verwelkomen dan ook met open armen vele kijklustigen. We zorgen voor drankjes en allerlei hapjes (ook vegetarisch). Ambiance verzekerd!”

 

 © rr

Ook dit jaar zal een jury de vlotten beoordelen op originaliteit en zeewaardigheid. Iedereen kan de vlottentocht volgen langs de Netedijk, zelf zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs en de vlotten bij aankomst aan De Locht verwelkomen.

Wanneer de vlottentocht precies start, is afhankelijk van de getijden. Omdat dit jaar de stroming het meest gunstig is om 13.30u, want dan is het laagtij, is dat het moment van de tewaterlating. Vanaf 16.30u worden de prijzen uitgereikt. (cvr)

www.vlottentochtduffel.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio