Wie stuurt Metejoor naar huis? ©  VTM

Emotionele rollercoaster in ‘The voice kids’: Duncan Laurence én Metejoor houden het niet droog

De emoties laaien hoog op tijdens de eerste knockouts in The voice kids. Na vijf weken blind auditions hebben de coaches hun bakje zangtalent gevuld, maar per team mogen er maar vier kandidaten naar de halve finale. En dat zorgt voor hartverscheurende keuzes. “Er gaan in heel Vlaanderen traantjes vloeien en bij mij sowieso ook.”

Hanne De Vleeschouwer

Niet An Lemmens, maar wel nieuwe presentator Koen Wauters (54) zal vanavond de jonge zangtalenten opvangen op het podium. Lemmens beviel eerder deze maand van haar tweede kindje, dus neemt Wauters tijdelijk de fakkel over terwijl zij geniet van haar moederschapsverlof.

Volgens coaches Duncan Laurence, Metejoor, Laura Tesoro en K3 worden de knockouts heftig. Per team nemen er drie kandidaten het tegen elkaar op. “Uiteindelijk moet elk team acht kandidaten naar huis sturen. Dit is een heel heavy ronde”, klinkt het bij team K3.

Kiezen is verliezen

In de eerste knockout van Duncan Laurence dagen Noor (14), Lina (13) en Sofian (14) elkaar uit. Drie krachtige stemmen uit zijn team. “Het zijn alle drie vechters op het podium dus we hebben ook drie powersongs gekozen”, vertelt coach Duncan. Noor houdt van 80’s-muziek en wordt uitgedaagd met Ain’t nobody van Chaka Khan. Sofian brengt What about us van P!nk en Lina toont haar enorme register met Almost is never enough van Ariana Grande. De knockout ontroert Duncan en stelt hem voor een aartsmoeilijke keuze, tot tranen toe.

Ook Metejoor krijgt het moeilijk. Zijn talenten Benne (13), Romy (13) en Zita (14) zorgen voor een emotionele rollercoaster. Zeker wanneer Zita Dancing in the sky van Dani and Lizzy brengt, een ballade met een speciale betekenis. “Mijn opa is pas gestorven en ik heb dit nummer gezongen op zijn begrafenis. Ik hoop dat ik het emotioneel ga aankunnen op het podium”, vertelt ze. Volgens Metejoor hebben ze allemaal iets unieks in hun stem. “Er gaan in heel Vlaanderen traantjes vloeien en bij mij sowieso ook”, voorspelt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER