De Broechemsesteenweg. 

De Broechemsesteenweg. © Gemeente Nijlen

Opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen Broechemsesteenweg, auto’s mogen minder snel rijden

Nijlen -

De heraanleg van de Broechemsesteenweg in Nijlen is zo goed als afgerond. Vanaf vrijdagavond 29 april is er opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen. De maximumsnelheid gaat wel omlaag.

Bert Provoost

De voorbije maanden werden vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de rijweg tot aan de grens met Broechem (Ranst) aangelegd. “Er kwamen ook hemelwatergrachten, er waren werkzaamheden aan de riolering en het wegdek werd deels vernieuwd. Op twee plaatsen kwam er ook een middengeleider”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Laurijssens (CD&V).

Vanaf het middeneiland aan plantencenter Van Uffelen tot in het centrum mogen auto’s nergens nog sneller rijden dan 50 kilometer per uur. Aan de andere middengeleider, ter hoogte van het schooltje aan de aansluiting met de Molenstraat, blijft net zoals voorheen een dynamische zone dertig gelden tijdens de schooluren.

Hier en daar zijn er nog dingen af te werken aan grachten en bermen. Ook de aanleg van een kleine buurtparking en beplantingen staan nog op het programma.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio