©  BART DEWAELE

Open Vld schiet socialistische plannen af: “Linkser dan de communisten”

Open Vld-Kamerlid Jasper Pillen is niet te spreken over de socialistische plannen om de overwinsten van bedrijven hoger te belasten. “Linkser dan de communisten”, klonk het donderdagmiddag op Villa Politica.

Bron: BELGA

LEES OOK. Conner Rousseau wil hogere vennootschapsbelasting: “De realiteit is dat het geld in enkele zakken verdwijnt”

Vooruit legt in aanloop naar 1 mei een plan op tafel om overwinsten boven een rendement van 8% op geïnvesteerd kapitaal te belasten aan 35%, in plaats van de huidige 25%. Dat moet een miljard euro opleveren, een bedrag dat naar koopkrachtmaatregelen kan gaan. 

Open Vld-Kamerlid Jasper Pillen schoot die plannen donderdag op Villa Politica meteen af. “Dit zijn geen socialistische, maar puur communistische recepten”, zei hij. “Gisteren was Conner Rousseau (Vooruit-voorzitter, red.) nog rechtser dan extreemrechts, nu is hij linkser dan de communisten.”

De drempel van 8% noemde Pillen arbitrair. Bovendien treft dat ook de middenklasse, vindt hij. “We gaan geen kleine ondernemers of kmo’ers, die jobs geven en welvaart creëren en al harde tijden achter de rug hebben, opnieuw gaan straffen.”

Volgens het Open Vld-Kamerlid moeten de minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) en van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) nu dringend komen met hun plannen om de pensioenen te hervormen en de werkzaamheidsgraad op te trekken, “de beste manier om de sociale zekerheid betaalbaar te houden en de koopkracht te beschermen”. “Het is spijtig dat er in aanloop naar 1 mei gekozen wordt voor slogans, maar dat die plannen uitblijven.”

Vastgoed

Jobs in de regio