© Bart Van den Langenbergh

Opschorting van straf voor twintiger die vriendin verplichtte naaktfilmpjes te maken

Balen -

De rechtbank heeft een 21-jarige man uit Balen schuldig bevonden aan aanranding van eerbaarheid en het verwerven van kinderporno. Hij wordt wel niet gestraft, maar krijgt een opschorting. De man had zijn vriendinnetje, die op het moment van de feiten 15 jaar oud was, verplicht naakt filmpjes te maken. “Het waren onnozele pubers.”

Het Openbaar Ministerie vorderde begin maart nog een celstraf van twee jaar met uitstel voor K.K. (21) uit Balen. De rechtbank ging daar in haar vonnis niet op. K. wordt wel schuldig bevonden, maar krijgt een opschorting van de straf voor een proeftijd van vijf jaar. 

K. had zijn toenmalige vriendin, die in 2020 15 jaar oud was, benaderd met een vals Snapchat-account toen het uit geraakte tussen de twee. Hij verplichtte haar om naaktfilmpjes te sturen van zichzelf, want dat zou de enige manier zijn om het met haar vriendje, hijzelf, goed te maken. Hij vroeg haar in zijn gedaante als hacker ook om een foto door te sturen van haar 13-jarig zusje met het t-shirt omhoog.

“Uiteindelijk was deze situatie er een van twee onnozele pubers, die foute dingen deden, waarbij K. degene was die de aanzet gaf. Dat beseft hij. Het meisje is daar slachtoffer van geworden, maar gelukkig zonder kwalijke gevolgen”, pleitte de advocaat van K. tijdens het proces. (brip)

LEES OOK. Man verplicht 15-jarig vriendinnetje via vals account naaktfilmpjes te maken

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio