Het Brughuis is een populaire bruine kroeg in Muizen en ver daarbuiten.

Het Brughuis is een populaire bruine kroeg in Muizen en ver daarbuiten. © Dirk Vertommen

Café Het Brughuis tijdelijk gesloten, nieuw team voor uitbating gezocht: “We houden vast aan het concept”

Muizen, Sint-Katelijne-Waver -

De populaire bruine kroeg Het Brughuis in Muizen (Mechelen) is voorlopig gesloten. De overeenkomst tussen de eigenaars van het café en uitbater William Van Dessel werd stopgezet. Ze zijn op zoek naar een opvolger voor William, die sinds kort een eigen zaak heeft: Den ouden burgemeester in Sint-Katelijne-Waver.

Sven Van Haezendonck

Het café in de Muizenhoekstraat, vlak bij de Dijle, is ondertussen een tiental dagen gesloten. “Maar over een tot twee maanden willen we de zaak opnieuw openen”, reageert Frank Vlayen een van de eigenaars. Samen met twee vrienden kocht hij het café drie jaar geleden. Als trouwe stamgasten wilden ze niet dat het verloren ging.

Voor de uitbating werkten ze samen met William Van Dessel (32), die de zaak met zijn team mee op de kaart zette. Na drie jaar scheiden de wegen van de twee partijen. “We zijn volop op zoek naar een team dat de uitbating wil voortzetten. Verschillende kandidaten hebben zich al gemeld”, vertelt Frank Vlayen.

Frank Vlayen, een van de Brughuis-brouwers en eigenaars van het café. 

Frank Vlayen, een van de Brughuis-brouwers en eigenaars van het café. © Dirk Vertommen

“Spaghetti blijft op de kaart”

De plotse sluiting van het café bracht een hele geruchtenmolen op gang. Zo zou Het Brughuis voortaan vooral nog een café worden voor degustaties. Dat spreken de eigenaars tegen. “We houden vast aan het concept: een gezellige authentieke bruine kroeg waar iedereen welkom is”, zegt Vlaeyen.

“Ook de spaghetti blijft op de kaart en uiteraard schenken we onze Brughuis-bieren die we zelf brouwen, samen met heel wat andere bieren”, legt Vlayen uit. Wie er wat voor voelt om een goeddraaiend café uit te baten, mag zich zeker melden.

LEES OOK. Kleinzoon oud-burgemeester opent sfeervol dorpscafé met keuken in voormalig gemeentehuis

William Van Dessel (32), de vorige uitbater, heeft ruim een maand geleden zijn droom waargemaakt. In het voormalig gemeentehuis op de Markt van Sint-Katelijne-Waver opende hij Den ouden burgemeester, een café met keuken. De zaak is een eerbetoon aan zijn grootvader Michel, die ooit burgervader was in de tuinbouwgemeente. “Het café is een onverhoopt succes. De jukebox en ons stoofvlees zijn absolute toppers”, zegt hij. (svh)

William Van Dessel in Den ouden burgemeester. 

William Van Dessel in Den ouden burgemeester. © Dirk Vertommen

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio