De villa werd vrijwel volledig gebruikt als cannabiskwekerij. Rechts: het huis werd door de politie verzegeld.

De villa werd vrijwel volledig gebruikt als cannabiskwekerij. Rechts: het huis werd door de politie verzegeld. © PZ Zuiderkempen/BDD

Grote cannabiskwekerij aangetroffen in villa: twee twintigers aangehouden

Westerlo -

In een villa in Tongerlo (Westerlo) heeft de lokale politie een grote cannabiskwekerij aangetroffen. Er werd maar liefst 8,5 kilogram cannabis gevonden, en de kwekerij werd verdeeld over acht kamers. Twee Albanezen verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Dankzij informatie die de politiezone Zuiderkempen (Westerlo, Herselt, Hulshout) kon verkrijgen over een mogelijk verdachte situatie in de Wibertusstraat in Tongerlo, werd er een onderzoek opgestart. Afgelopen maandag viel de politie binnen in een villa in de straat en vond een huiszoeking plaats.

“Er werd een cannabiskwekerij aangetroffen die verdeeld was over acht verschillende ruimtes. Er zijn aanwijzingen dat er recent werd geoogst”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.


 

 © PZ Zuiderkempen

De politie trof 1.182 kweekpotten, bidons met plantenvoeding, ventilatoren en knipafval aan. “In totaal werd er 8,5 kilogram cannabis geteld en meegenomen ter vernietiging.”

De politie arresteerde ter plaatse twee Albanezen van 23 en 27 jaar oud. Ze werden aangehouden en verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout.

Het duo is niet bekend bij parket en politie. De villa in de Wibertusstraat werd verzegeld. De recherche van politiezone Zuiderkempen zet het onderzoek voort onder leiding van de onderzoeksrechter. brip


 

 © Bert De Deken

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio