©  District Hoboken

Zwembad Sorghvliedt in Hoboken blijft gesloten tot september, ook Ieperman gaat enkele maanden dicht

Hoboken, Wilrijk -

Zwembad Sorghvliedt zal nog tot september gesloten blijven. In februari kwam het nieuws dat er problemen waren met het plafond. Een ingenieur heeft de situatie onderzocht en kwam tot de conclusie dat het helemaal vervangen moet worden. Ook zwembad Ieperman in Wilrijk, een belangrijk alternatief voor de Hobokense zwemmers, sluit vanaf mei de deuren voor renovatie.

Saar Van Olmen

LEES OOK. Zwembad Sorghvliedt tijdelijk gesloten door lichte verzakking in het plafond

“De brandweer en stadsingenieur deden een eerste controle van het dak en het plafond van de zwemhal in Hoboken”, zegt de stad. “Daaruit bleek dat de verzakking is veroorzaakt door een probleem met de draadstangen die het plafond op hoogte moeten houden. Verder onderzoek wees uit, dat het plafond volledig vernieuwd moet worden. Tegelijkertijd wordt de verlichting geïntegreerd in de nieuwe constructie.”

De stad gaat nu op zoek naar een aannemer en verwacht dat de werken half juni kunnen beginnen. Na de oplevering moet Sporting A nog de tegelschade herstellen, de zwemhal reinigen en het zwembad vullen en verwarmen. “Dat duurt minstens twee weken. Het moet geleidelijk gebeuren om schade aan de kuip te vermijden na lange leegstand”, zegt de stad. “Publieke zwemmers kunnen tijdens de sluiting terecht in de andere stedelijke zwembaden. Ook voor scholen en clubs die in Sorghvliedt actief zijn, zoekt Sporting A samen met hen naar oplossingen.”

Ieperman

Zwembad Ieperman sluit van mei tot november 2022 voor een grondige renovatie. De ramen, de verwarming, het sanitair, de ticketbalie en de toegang van de inkomhal worden volledig vernieuwd. Er komt ook een kleedkamer voor mensen met een handicap. In het zwembad zelf worden nieuwe tegels gelegd.

“Als eerste Antwerps stedelijke zwembad schakelt Ieperman van desinfectie met chloor over naar zoutelektrolyse”, zegt de stad. Daarbij wordt zout omgezet in kleine hoeveelheden chloor die bacteriën doden en het water ontsmetten. “De kranen, pompen, filters en verwarmingsinstallatie worden vernieuwd en duurzamer gemaakt.” De doorgang vanuit de Doornstraat is in juni tijdelijk afgesloten door de werf. De parking blijft wel toegankelijk via de Steytelincklei en Kerkelei.

Simulatie van de inkomhal van zwembad Ieperman 

Simulatie van de inkomhal van zwembad Ieperman ©  District Wilrijk

Abonnement

De mensen met een abonnement kunnen de andere 25-meterbaden van de stad gebruiken. Je kan ook je abonnement opschorten tijdens de sluitingsperiode. Als je wil gaan zwemmen in de Wezenberg of De Molen kan je een gratis upgrade aanvragen. (SVO)

Voor upgrade of opschoring van je abonnement: mail a-sport@antwerpen.be.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio