Den Boomgaard wordt verwarmd met gas, en voorlopig blijft dat. 

Den Boomgaard wordt verwarmd met gas, en voorlopig blijft dat. © Sylvain Liekens 

Renovatie stookplaatsen op gas van Den Boomgaard en GBS Broechem stuit op kritiek

Broechem -

Onafhankelijk raadslid Roel Vermeesch vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Ranst nog honderdduizenden euro’s gaat pompen om de stookplaatsen op gas van gemeenschapscentrum Den Boomgaard en de gemeentelijke basisschool van Broechem te renoveren. Volgens schepen Jan Dillen (N-VA) werden de alternatieven bekeken met Fluvius maar waren die niet beter.

Nu Rusland de gaskranen aan het dichtdraaien is, hekelde onafhankelijk gemeenteraadslid Roel Vermeesch dat de gemeente nog zwaar gaat investeren in de renovatie van stookplaatsen op gas. “Den Boomgaard en de basisschool van Broechem zijn grootverbruikers. Je gaat die op deze manier weer twintig of dertig jaar op gas vastleggen. Voor dat geld kan je beter investeren in warmtepompen.”

Volgens schepen voor patrimonium Jan Dillen (N-VA) werd in het projectvoorstel van Fluvius over de verduurzaming van de gebouwen wel degelijk bekeken of daar warmtepompen haalbaar zijn. “Die optie werd onderzocht, maar was daar geen goede keuze”, counterde schepen Jan Dillen (N-VA) de kritiek. “Natuurlijk niet als je dat laat onderzoeken door Fluvius, dat is tegen hun winkel”, riposteerde Vermeesch hierop. Wat Dillen een foute opmerking vond. “Die warmtepompen werken ook op elektriciteit, dus dat is niet tegen hun winkel. We hebben de alternatieven ernstig onderzocht.” kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio