Lessen gaan onder meer door in het Sociaal Huis. 

Lessen gaan onder meer door in het Sociaal Huis. © evdw

Bibliotheek Stabroek biedt heel wat digitale cursussen aan

Stabroek, Hoevenen -

Bib Stabroek is opnieuw gestart met digitale cursussen. Alle cursussen bestaan uit drie lessen en gaan door in de bib en in het Sociaal Huis in Hoevenen.

De nieuwste cursus heet ‘RouteYou/OsmAnd’ en is bedoeld voor de fervente wandelaar, fietser of jogger. Tijdens deze lessen leer je werken met RouteYou en OsmAnd, twee digitale apps waarmee je op voorhand een zelfgekozen route uitstippelt, die je daarna offline kan afleggen. De laatste les neemt de lesgever de cursisten mee naar buiten om de opgedane kennis in de praktijk te testen.

Daarnaast biedt de bib een cursus ‘Google Apps in een notendop’ aan. Deelnemers leren werken met Gmail, Google Drive, Cloud, Maps. Je neemt je eigen laptop en oplader mee, maar wie geen eigen laptop heeft, kan een exemplaar van de bib gebruiken. Ook ‘Android voor beginners’ is terug. Voor deze lessen breng je je eigen smartphone of tablet én je oplader mee.

Inschrijven kan aan de balie van bib Stabroek of Hoevenen na het betalen van het inschrijvingsgeld, 6 euro per cursus. De plaatsen zijn bewust beperkt gehouden zodat er tijdens de lessen ook altijd tijd is om specifieke vragen te beantwoorden.

De cursussen worden gegeven in de bib van Stabroek, Smoutakker 3 en in het Sociaal Huis aan de Kerkstraat 35 in Hoevenen telkens van 9u tot 11u30. Info: www.stabroek.be (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio