De vier locaties nodigen iedereen uit om zaterdag bij hen nieuw, lokaal, muzikaal talent te ontdekken. © Victoriano Moreno

Antwerpen Noord en Borgerhout geven podium aan lokale muziekhelden: 4 locaties, 20 artiesten

Antwerpen, Borgerhout -

Filmhuis Klappei, koffiebar Viggo‘s, Café Kiebooms en Bar Bakeliet slaan zaterdag 30 april de handen in elkaar. Samen scharen ze zich achter de nieuwe editie van ‘Lokale Helden’, een groots opgezet muziekfeest dat in heel Vlaanderen en Brussel muzikanten van bij ons een podium wil geven.

Elien Van Wynsberghe

Lokale Helden gaat uit van aanspreekpunt voor artiest en muzieksector VI.BE. Dat roept plaatselijke organisatoren op om op dezelfde dag, nu zaterdag, lokaal talent massaal een podium te geven. “Het idee om daaraan deel te nemen is ontsproten tijdens een weekje quarantaine”, lacht Patrick Aerts, vrijwilliger bij Filmhuis Klappei in Antwerpen Noord. “Toen ik de oproep zag passeren om na twee moeilijke jaren onze muzikanten opnieuw in de schijnwerpers te plaatsen, dacht ik: dat kunnen we wat grootser aanpakken.” Hij contacteerde Café Kiebooms en koffiebar Viggo’s, allebei gelegen op het De Coninckplein, en Bar Bakeliet in Borgerhout. Allemaal waren ze meteen te vinden voor het idee om samen hun deuren open te gooien.

“We schreven een wedstrijd uit om ons free podium te bevolken. Uit de 45 inzendingen die we binnen kregen, maakten we een selectie op. In totaal zullen zo’n vijftien bands en een zestal dj’s hun opwachting maken en dat verdeeld over onze vier locaties.”

In Filmhuis Klappei treden zaterdag zes bands op. Headliner is Porcelain id. “Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als een van onze muzikale beloftes. Door de jury werden ze geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Ze openden onlangs nog uitverkochte avonden in Trix en in de Roma en wij geven hen dus maar al te graag een podium”, zegt Aerts. “De zanger is ook filmliefhebber en na afloop vertonen we diens favoriete film, The Favourite. Dat concept, waarbij een muzikant zijn favoriete film kiest, organiseren we trouwens al enkele jaren.”

Begin van een grotere kroegentocht

In Café Kiebooms staat dan weer een handvol artiesten op het podium die onder de noemer jazz en singer-songwriter te categoriseren vallen. “In Bar Bakeliet houdt Lucas van Dam zijn allereerste optreden. De afsluitende act daar is ‘Such Beautiful Flowers’, zij maken synthwave en werden uitgekozen door de zaakvoerder van Bakeliet.”

Koffiebar Viggo’s zal zaterdag dienst doen als dj-stage. “Daar wordt er gestart met afrobeat, ska en reggae om dan crescendo richting stevige technobeats te gaan.”

De optredens starten vanaf de middag. Het volledige programma is terug te vinden op de Facebookpagina Lokale Helden/We could be heroes. “Mensen kunnen een kleine kroegentocht houden, van podium naar podium, want alle zaken liggen vlak bij elkaar.” Aerts hoopt dat hun eerste editie van Lokale Helden aanslaat. “Dit kan het begin worden van een mooi verhaal én van een grotere kroegentocht.”

Alle info vind je hier.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio