©  Dick Demey

Wie mag nu wel/niet meedoen met de belofteteams in 1B? Deze regels liggen op tafel

Volgend seizoen is het zover: dan maken vier belofteteams van de topclubs hun intrede in 1B. Alleen is er wat deining ontstaan – zoals bij Anderlecht en Racing Genk – over de regels zoals die nu op tafel liggen, want welke spelers mogen nu allemaal wel en welke niet in actie komen? Een handig overzicht.

> De spelers moeten jonger dan 23 zijn, de keepers jonger dan 24.

> Minstens 50 procent van de spelers moet opgeleid zijn bij de club en minstens 75 procent moet opgeleid zijn in België.

> Spelers die bij de laatste match van de A-ploeg minstens 45 minuten meededen, zijn niet selecteerbaar.

> Wie jonger is dan 23 jaar en al meer dan 15 matchen (minstens 45 minuten) betwistte voor de/een A-ploeg in het profvoetbal, kan niet meer aantreden in 1B.

> Wie jonger is dan 20 jaar en al meer dan 20 matchen (minstens 45 minuten) betwistte voor de/een A-ploeg in het profvoetbal kan niet meer aantreden in 1B.

> Er wordt een uitzondering gemaakt voor een speler die bij de A-ploeg zes matchen op rij gemist heeft door een blessure. Hij kan maximaal 2 keer per seizoen aantreden met een medisch attest ongeacht zijn leeftijd.

> Er mogen twee spelers meedoen van 30 jaar of meer die in de loop van het seizoen geen enkele mach met de A-ploeg spelen.

LEES OOK. Geen El Hadj of Oyen tegen Beerschot en Lierse K.? Anderlecht en Genk willen regels voor beloften in 1B nog veranderen

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL