Dorian Liveyns vervangt Michiel De Meyer als Sky in de musical MAMMA MIA!. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Eerste hoofdrol in een musical voor Dorian Liveyns in ‘Mamma Mia!’: “Ik ga veel in mijn eentje moeten oefenen”

Vanaf 12 augustus herneemt de Vlaamse versie van de musicalsensatie Mamma Mia!. De cast is grotendeels dezelfde. Met uitzondering van Dorian Liveyns, die meteen zijn eerste hoofdrol in een musical te pakken heeft. “Ik zal komende zomervakantie flink mogen blokken”, vertelt die.

Tom Vets

De nieuwe Vlaamse versie van Mamma Mia! ging in première op 7 maart 2020, lag na een week al stil door corona, en hernam in juli 2021. Door uitverkochte zalen komt er een herneming, in Antwerpen en Hasselt. De rol van Sky, voorheen gespeeld door Michiel De Meyer, wordt overgenomen door Dorian Liveyns. De man van James Cooke wist het nieuws al een maand. “Op een dag kreeg ik telefoon. De rol moest opnieuw worden ingevuld en ze herinnerden mij nog van de auditie voor de opvoeringen die in 2020 stonden gepland”, aldus Dorian. “Ik mocht nog eens langskomen bij regisseur Stany Crets. Ik was zo content toen ik de rol kreeg!”

Bij de vorige editie was Dorian ook aangenomen. “Ik kreeg het toen niet gecombineerd met 40-45 en Daens. Ik ben toen zelfs nog meermaals naar de show geweest als toeschouwer. Ik denk dat het achttien jaar geleden is dat de ABBA-musical ook werd opgevoerd in de Stadsschouwburg. Ik was meteen verkocht en leerde zo de ABBA-liedjes kennen. Die zijn niet meer van mijn iPod, walkman of laptop verdwenen.”

Maakt het Dorian zenuwachtiger omdat dit zijn eerste hoofdrol is? “Ik kreeg al de kans om op het podium te staan in een prominente rol. Zo speelde ik Tommy in de musical Pipi Langkous en Willy, als beste vriendje van Maya De Bij. Maar ik kijk er naar uit om een hoofdrol te spelen voor een volwassen publiek. Dat het dan ook met de muziek van ABBA is, maakt het extra spannend. Voor veel mensen spreekt hun muziek tot de verbeelding. Dat is haast werelderfgoed, waarmee iedereen een bepaalde connectie voelt. Dat maakt mijn ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ enkel maar groter. Ik ga mijn tenen mogen uitkuisen.”

Dorian deelt het podium met o.a. Ann Van den Broeck, Evi Hanssen, Ilse La Monaca en Govert Deploige. “Sky is het lief van het personage dat Tine Oltmans en Helle Vanderheijden voor hun rekening nemen. De personages gaan trouwen op een Grieks eiland. Voor het feest nodigde Sofie haar drie potentiële vaders uit. Ze weet niet wie dat is, haar moeder had een losbandig leven.”

Het is voor Dorian spannend om in een groep te belanden die al samenwerkte. “Het zal zaak zijn om zo snel mogelijk mijn plek te vinden in die samenstelling. Maar ik vind dat eerder een uitdaging dan iets om bang van te zijn.”

Omdat de rest van de cast het stuk al speelde, hoeven zij enkel het geheugen op te frissen. Voor Dorian wordt het zwaarder. “Ik moet veel in mijn eentje oefenen. Maar dat lukt. Toch ga ik ook deze zomer op vakantie. Een musical instuderen kan je ook op vakantie.”

Tickets & info: www.deepbridge.be/mammamia/

Vastgoed

Jobs in de regio