Goele Sprengers ontvangt de kandidaat-kopers in Meerhout, terwijl vader Geert hen opwacht in Spanje. 

Goele Sprengers ontvangt de kandidaat-kopers in Meerhout, terwijl vader Geert hen opwacht in Spanje. © AF

Meerhouts immobiliënkantoor richt zicht voortaan ook op Spaans vastgoed: “Dertigers en veertigers willen nu profiteren van het leven en niet pas na hun pensioen”

Meerhout -

Het Meerhoutse Sublimmo is een partnerschap aangegaan met Azull, dat gespecialiseerd is in immobiliën in Spanje. Kempenaars zoeken namelijk steeds vaker de Spaanse Costas op. Niet om er te genieten van een korte, deugddoende vakantie, maar wel als tweede verblijf of zelfs permanente woonplaats.

Annelies Frederickx

Sublimmo heeft een belangrijke stap gezet. Het Meerhoutse immobiliënkantoor is begin april namelijk een partnerschap aangegaan met Azull. “Bijna twintig jaar geleden begon ik met Sublimmo en ondertussen heeft mijn dochter Goele de leiding over het kantoor in handen”, vertelt Geert Sprengers. “Drie jaar geleden kocht ik vastgoed in Spanje en sinds een jaar verblijf ik bijna fulltime aan de Costa Del Sol. Ik deed research om er een immobiliënkantoor op te starten, maar dat is voor een particulier haast onbegonnen werk. Daarom nam ik contact op met Azull, dat al een heel netwerk uitbouwde en vroeg hen of ze nog iemand konden gebruiken aan de Costa Del Sol. Zo ging de bal aan het rollen.”

In Spanje neemt Geert Sprengers potentiële kopers mee naar verschillende projecten. 

In Spanje neemt Geert Sprengers potentiële kopers mee naar verschillende projecten. © Sublimmo

Extra troef

“In maart werd het partnerschap getekend en sinds begin april zijn we volledig operationeel”, voegt Goele Sprengers toe. “Azull had al kantoren in Gent, Antwerpen en Roeselare, maar de regio Limburg-Kempen was een blinde vlek. Azull was dus vragende partij en voor ons is de Spaanse markt een extra troef. Tijdens verkennende gesprekken lijsten we op wat kandidaat-kopers exact zoeken. Vervolgens vliegen ze naar Spanje, waar mijn vader hen opwacht op de luchthaven. Drie dagen lang rijdt hij met de klanten rond om verschillende projecten te bekijken. Als het uiteindelijk tot een verkoop komt, stopt het verhaal niet. Azull biedt ook naservice en organiseert zelfs evenementen voor de Belgische klanten in Spanje.”

Geert Sprengers en dochter Goele voor het immokantoor, dat hij in 2003 opstartte. 

Geert Sprengers en dochter Goele voor het immokantoor, dat hij in 2003 opstartte. © Publimmo

De Spaanse vastgoedmarkt kreeg zowat vijftien jaar geleden af te rekenen met een zware crisis, maar die lijkt definitief afgelopen te zijn. “In Spanje en meer bepaald aan de Costa Del Sol is men aan een inhaalbeweging begonnen en wordt er heel veel gebouwd”, weet Geert Sprengers. “Voor elk budget is er vastgoed voorhanden. Aan de Costa Blanca zijn er al appartementen te vinden voor 180.000 à 200.000 euro. De Costa Del Sol is wat duurder, want daar heb je minimaal 250.000 euro nodig. Voor een penthouse lopen de kosten op boven 1 miljoen euro. Belgen zijn trouwens de kampioenen van penthouses. Bij geen enkele andere nationaliteit zijn penthouses zo gegeerd als bij Belgen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat wij allemaal gesteld zijn op onze privacy.”

Leeftijdsgrens gedaald

Volgens de meest recente cijfers van Azull kochten 650 Kempenaars en Limburgers in 2021 een buitenverblijf in Spanje, een stijging van maar liefst 20%. “En die trend zet zich ook in 2022 voort”, laat Goele Sprengers weten. “De kandidaat-kopers zijn ook aanzienlijk jonger dan vroeger. De oudere generatie waren spaarders en zij wachtten tot na hun pensioen om te vertrekken. De leeftijdsgrens is serieus gedaald ondertussen naar 35 tot 40 jaar. Dertigers en veertigers willen nu profiteren van het leven en niet pas na hun pensioen.”

www.sublimmo.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio