“Het klinkt raar, maar het beertje is al tien jaar een echte steun voor mij”, vertelt Evi. Feep is aan het verslijten, dus Evi is al enkele jaren op zoek naar exact hetzelfde beertje dat ze kocht bij De Pannenkoekenbakker in Baarle-Nassau.

“Het klinkt raar, maar het beertje is al tien jaar een echte steun voor mij”, vertelt Evi. Feep is aan het verslijten, dus Evi is al enkele jaren op zoek naar exact hetzelfde beertje dat ze kocht bij De Pannenkoekenbakker in Baarle-Nassau. © Bert De Deken

Jonge vrouw met autisme is op zoek naar knuffelbeertje dat haar troost biedt: “Er zijn er nog in omloop, maar waar zijn ze?”

Merksplas, Baarle-Nassau -

Evi Van Hal (26) uit Merksplas is op zoek naar een knuffelbeertje dat ze destijds zelf kocht met spaarpunten bij De Pannenkoekenbakker in Baarle-Nassau. Evi heeft autisme en het beertje, Feep, geeft haar rust en troost. Omdat het nu heel erg begint te verslijten, hoopt ze exact hetzelfde beertje te vinden, want ze vermoedt dat er nog exemplaren in omloop zijn. “Maar vind ze maar eens.”

Britt Peeters

Bij eethuis De Pannenkoekenbakker in Baarle-Nassau kunnen kinderen zich aansluiten bij de Kidsclub om zo ‘smulmunten’ te sparen. Daar kunnen ze een cadeautje mee kopen. Dat deed ook Evi Van Hal uit Merksplas tien jaar geleden, toen ze in de Pannenkoekenbakker de verjaardag van haar zus vierde. Ze kocht met haar smulmunten een schattig knuffelbeertje en gaf het de naam Feep.

“Ik ben er heel erg aan gehecht”, vertelt ze. “Ik heb autisme en heb het moeilijk om over gevoelige onderwerpen te praten. Het klinkt raar, maar bij Feep lukt dat wel. Het beertje is al tien jaar een echte steun voor mij, ik vind er troost bij en kan er vlot mee babbelen. Een aantal jaar geleden had ik een depressie. Knuffelen met Feep en er mee praten heeft toen echt geholpen”, klinkt het.

Feep is 10 jaar en is aan vervanging toe, maar Evi heeft voorlopig nog geen nieuw exemplaar gevonden.

Feep is 10 jaar en is aan vervanging toe, maar Evi heeft voorlopig nog geen nieuw exemplaar gevonden. © Bert De Deken

Speld in hooiberg?

Het beertje overleefde de tand des tijds, maar dat is er ook aan te zien: het is al op verschillende plaatsen genaaid en het begint duidelijk te verslijten. “We hebben het al proberen namaken, maar dan zag hij er helemaal anders uit. Ik zou echt niet zonder kunnen, dus hoop ik op een tweede Feep. Bij De Pannenkoekenbakker ben ik al te rade gegaan, maar zij werken nu met een andere leverancier. Bovendien zou ook de vorige leverancier de beertjes niet meer maken. Dat was een teleurstelling.”

Ook op sociale media postte Evi al een oproep, maar daar kreeg ze nog geen verlossend antwoord. “Er werden er destijds verschillende gekocht, dus ik denk dat er zeker nog mensen zijn die zo’n beertje thuis hebben liggen. Maar vind ze maar eens. Het voelt als een speld in een hooiberg, maar het zou mij zo blij maken als iemand me kan helpen”, besluit Evi.

Evi helpen? Ze is bereikbaar op volgend e-mailadres: evivanhal@gmail.com

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio