© RTV

Hele grondgebied afgedekt door slimme camera’s

Laakdal -

Met de voltooiing van de nieuwe rotonde op het kruispunt van de Nieuwe Baan met de op- en afrit Geel-Oost op de E313 komen er drie locaties met slimme ANPR-camera’s bij. Laakdal telt er dan veertien.

Hans Otten

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout rolde eerder al een netwerk van ANPR-camera’s met nummerplaatlezers in Laakdal uit. Verschillende van die installaties zijn bovendien met elkaar verbonden voor trajectcontrole op snelheid. Maar uiteindelijk bleef de omgeving van het op- en afrittencomplex Geel-Oost een blinde vlek. De reden was dat het Agentschap Wegen en Verkeer daar grote herinrichtingswerken plande, maar het bleef wachten tot de uitvoering ervan. Zo waren de wegen naar Klein-Vorst, Groot-Vorst en Eindhout lange tijd niet afgedekt met camera’s.

“Rondtrekkende daderbendes gebruiken vaak autosnelwegen om snel te vluchten. Daarom is het cruciaal om de wegen van en naar autosnelwegen uit te rusten met camera’s. Samen met de naburige politiezones realiseerden we dit snel voor het op- en afrittencomplex van Geel-West en van Ham, nu kunnen we daar Geel-Oost eindelijk ook aan toevoegen”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot van zone Geel-Laakdal-Meerhout.

Twee ANPR-sites komen op de Nieuwe Baan, langs elke kant van de rotonde, de derde site komt in de Heikantstraat. Zo zijn alle wegen van en naar het op- en afrittencomplex afgedekt. De verwachting is dat de installaties over enkele maanden in gebruik zullen zijn. Dan beschikt Laakdal maar liefst over veertien ANPR-punten op de belangrijkste wegen van en naar Diest, Tessenderlo, Meerhout, Geel en de E313.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio