© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijftiger verdacht van verkrachting ex-schoondochter, politie treft haar DNA aan in zijn bed

Balen -

Het parket eist een effectieve celstraf van vier jaar voor een 52-jarige man uit Balen. Volgens de procureur is er heel wat bewijsmateriaal dat de man het toenmalige vriendinnetje van zijn zoon zou hebben verkracht. Er werd onder andere DNA van het meisje aangetroffen in zijn bed. De man blijft ontkennen.

Britt Peeters

“Het gaat niet goed met mijn cliënte. Ze kampt met psychoses als gevolg van de feiten. Ze ziet heel erg af en kan de verkrachting niet verwerken. Om vandaag naar de rechtbank te komen, was de confrontatie te groot”, vertelde de advocate van de burgerlijke partij, het 25-jarige ex-vriendinnetje van de zoon van G.W. (52) uit Balen.

De feiten zouden zich afgespeeld hebben in 2019, na een avond in de Rockkelder in Balen, waarbij het meisje, haar vriend en zijn vader heel wat alcohol hadden gedronken. Uit de verklaringen blijkt dat het meisje heel erg dronken was, ze kon nog maar amper op haar benen staan. De vader daarentegen zou wel nog alert zijn geweest. Vader en zoon brachten het meisje vervolgens naar hun huis. In plaats van haar op het bed van haar vriend te leggen, legde de vader haar op zijn bed.

“De jonge vrouw herinnerde zich nog dat de man op haar ging liggen en haar begon te kussen. “Ik mag dit eigenlijk niet doen”, zou hij gezegd hebben. “Hij deed haar onderbroek uit en verkrachtte haar. Het slachtoffer had geen controle meer over haar lichaam. Ze werd vervolgens wakker met de onderbroek van de man aan”, zei de openbare aanklager.

Slipje in zijn bed

Na contact met de politie volgde een huiszoeking, waarbij het slipje van het slachtoffer in het bed van de man werd aangetroffen. “Hij wist naar eigen zeggen niet hoe dat in zijn bed was terechtgekomen. Eerst beweerde hij dat ze zijn slaapkamer niet was binnen geweest, later verklaarde hij dat ze enkel hadden gepraat terwijl ze op zijn bed zat. Het onderzoek toonde nochtans aan dat haar DNA werd aangetroffen op zijn hoofdkussen, en in het midden van zijn laken. Dat gebeurt niet wanneer je enkel praat. Bovendien had ze ook blauwe plekken op haar benen en armen”, klonk het.

“Hij heeft zich vastgereden in zijn eigen leugens. Het meisje was dermate dronken dat ze onmogelijk toestemming kan hebben gegeven”, besloot het Openbaar Ministerie. De man riskeert een effectieve celstraf van vier jaar. Zijn advocaat pleitte de vrijspraak.

Val in de badkamer

“Al in het café had de jonge vrouw aanstalten gemaakt dat ze met hem naar bed wilde. Dat verklaart een vriendin. Teruggekomen in het huis hing ze aan zijn nek, maar hij duwde haar weg. Er heeft geen verkrachting plaatsgevonden, en zijzelf legt ook tegenstrijdige verklaringen af. Bovendien was de onderbroek die ze ’s ochtends droeg van haar vriendje, en dus niet van mijn cliënt”, zei de raadsman. “Vergeet niet dat mijn cliënt zelf naar de politie is gestapt toen hij de verhalen te horen kreeg. Doet een verkrachter dat?”

“Die blauwe plekken heeft ze vermoedelijk opgelopen van een val in de badkamer die nacht”, zei W. zelf. Vonnis op 1 juni.

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio