Meltheads treedt zaterdag in Lint op. 

Meltheads treedt zaterdag in Lint op. © RR

Lokale muziekhelden veroveren de Antwerpse zuidrand

Lint, Mortsel, Hove, Edegem, Aartselaar -

Lokale Helden kondigt dit weekend honderden muzikale evenementen in Vlaanderen en Brussel aan. Ook in de Antwerpse zuidrand krijgen plaatselijke artiesten de volgende dagen een podium.

Filip Spoelders

De Cultuurregio Zuidrand, een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand, heeft een programma opgesteld in vijf gemeenten verspreid over drie dagen. Het grootste event vindt zaterdag plaats in OC De Witte Merel van Lint. Zes groepen gaan de strijd aan in de Battle of the Bands. De namiddag en avond worden afgesloten met een optreden van het Antwerpse Meltheads, finalist van De Nieuwe Lichting. Het evenement wordt georganiseerd door Klub Kultuur. Deze vereniging wil cultuur dichter bij de jongeren brengen.

Jeugdhuis JOC Mortsel begint vrijdagavond al aan het muziekfeest met optredens van zeven bands. De dag nadien houdt Tjok Hove een dj-wedstrijd en een afterparty. Nog op zaterdag koppelt cultuurcafé Hoogmis in Edegem vanaf 14 uur de optredens van lokaal talent aan lokale bieren.

Tot slot ontvangen het Cultuurcentrum van Aartselaar op donderdag en de Mark Liebrecht Schouwburg van Mortsel op zaterdag de voorstellingen van de Belpop Bonanza theatershows. Jan Delvaux en Jimmy Dewit vertellen over de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio