©  JEFFREY GAENS

Boetes voor Zulte Waregem en Standard na wangedrag supporters: “Vreselijk dat publiek moet aanvaarden vroeg of laat brandwonden op te lopen”

Het Disciplinair Comité heeft Zulte Waregem en Standard bestraft voor het wangedrag van hun supporters op de 33ste speeldag van de reguliere competitie. Die staken tijdens de thuiswedstrijden vuurwerk af in de tribunes. Zulte Waregem kreeg 4.000 euro boete, Standard 3.000. Ook enkele andere clubs werden beboet.

Michael Van DammeBron: BELGA

Zulte Waregem-supporters hadden tijdens de thuiswedstrijd tegen STVV op vijf minuten tijd Bengaals vuurwerk en twee rookpotten afgestoken, net na de rust. De West-Vlaamse probeerde nog te argumenteren dat het onmogelijk is om pyrotechnisch materiaal uit het stadion te houden. Het comité noemde het een “vreselijke gedachte dat publiek het risico moet aanvaarden dat één van hen vroeg of laat brandwonden zou oplopen”. 

Standard werd bestraft voor het afsteken van minstens vijf Bengaalse vuren en vijf rode rookpotten in de partij tegen Union. Tijdens die wedstrijd stelden ook de supporters van Union illegaal gedrag door Bengaals vuur en meerdere rookpotten af te steken in het eigen vak. De Brusselse club kreeg er een boete van 2.500 voor.

Verder werden in 1A nog Cercle Brugge en Charleroi bestraft, allebei met 2.500 euro waarvan 1.000 euro met uitstel. In 1B kregen Deinze (1.000 euro waarvan 500 euro met uitstel), Lommel (1.000 euro), RWDM (1.250 euro), Westerlo (1.500 euro waarvan 500 euro met uitstel) en Waasland-Beveren (100 euro) geldboetes. (belga)

MEER OVER SV Zulte Waregem

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL