Katrien Masschalck legde dinsdagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Stem! & Open Vld. 

Katrien Masschalck legde dinsdagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor Stem! & Open Vld. © AF

Katrien Masschalck volgt Willem Vankrunkelsven op in Laakdalse gemeenteraad

Laakdal -

Katrien Masschalck heeft de eed afgelegd als nieuw Laakdals gemeenteraadslid voor de fractie Stem! & Open Vld. De 44-jarige onderneemster volgt Willem Vankrunkelsven op. Ze neemt ook zijn taken als fractieleider over.

Op de gemeenteraadszitting van maart kondigde Willem Vankrunkelsven zijn vertrek aan uit de gemeentepolitiek. Zijn partij Stem! & Open Vld schoof Katrien Masschalck naar voor als opvolgster. Zij legde dinsdagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid. “De gemeentepolitiek is niet nieuw voor mij, want de afgelopen drie jaar zetelde ik in het Bijzonder Comité”, vertelt Katrien Masschalck. “Tijdens de vorige legislatuur stelde ik mij, op vraag van Patrik Vankrunkelsven, een eerste keer kandidaat. Door de gemeentepolitiek wil ik een bijdrage leveren aan de omgeving waarin ik leef.”

Carrièreswitch 

“De politieke interesse heb ik al lang, want ik volgde de opleiding politieke wetenschappen en journalistiek. Ik ben wel een inwijkeling in de gemeente. Veertien jaar geleden verhuisde ik van Mortsel naar Laakdal. Ik maakte ook een carrièreswitch. Vroeger werkte ik als journaliste bij Sanoma, maar nu heb ik een webshop van Belgische ontwerpers, zowel in design als mode.” (af)

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio