©  BELGA

Jonathan Hendrickx stopt op 28-jarige leeftijd als profvoetballer bij Lierse K.

Jonathan Hendrickx stopt per direct als profvoetballer. De amper 28-jarige flankspeler neemt afscheid van Lierse K. en gaat nu zijn bedrijf in de vastgoedsector verder uitbouwen. Eerder nam ook Tibeau Swinnen al de beslissing om het profvoetbal vaarwel te zeggen.

yala

“Het is een moeilijke keuze geweest om te stoppen met profvoetbal”, legt Jonathan Hendrickx zijn beslissing uit via de clubwebsite van Lierse. “Ik ga voluit voor de uitbouw van een carrière naast het veld. Enkele maanden geleden ben ik een bedrijf gestart in de vastgoedsector, nu kwam er een project op mijn pad waar ik geen neen tegen kon zeggen. Dit combineren met het leven als profvoetballer is helaas niet mogelijk. Het lijkt me belangrijk om te focussen op een leven naast het voetbal. Ik wil iedereen oprecht bij Lierse bedanken. Dit was qua vriendschap en samenhorigheid een jaar om nooit meer te vergeten. Ik heb bij geel en zwart vrienden gemaakt voor het leven, hier zal ik altijd met plezier op terugblikken.”

Dit seizoen was Hendrickx titularis op de rechterflank bij Lierse. Hij kwam 26 matchen in actie, met ook 2 goals en 2 assists. Het zou uiteindelijk zijn enige jaar op het Lisp worden. In eigen land speelde hij eerder ook voor Charleroi, Standard en Lommel. Hendrickx beleefde daarnaast buitenlandse avonturen in Nederland, Portugal en IJsland.

LEES OOK. Tibeau Swinnen (27, Lierse) zegt profvoetbal vaarwel: “Te vroeg? Ik bepaal zelf graag wanneer het stopt”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio