Trump schept op over hoe hij Poetin zou afdreigen: “Zonder valse verkiezingen zou er niemand dood zijn. Met mij zou deze oorlog nooit mogelijk geweest zijn”

De controversiële Britse presentator Piers Morgan heeft maandagavond zijn tv-carrière opnieuw gelanceerd met het naar eigen zeggen “meest explosieve interview van het jaar”, met de Amerikaanse ex-president Donald Trump.

adbBron: The Sun

LEES OOK. Donald Trump stapt boos op nadat hij hard wordt aangepakt op tv: “Poging om mislukte presentator opnieuw te lanceren”

Nadat Piers Morgan opstapte bij Good Morning Britain in de nasleep van zijn kritiek op het interview van Meghan Markle met Oprah, heeft de presentator nu zijn eigen talkshow gelanceerd. Piers Morgan Uncensored startte op de nieuwe tv-zender TalkTV en haalde meteen het grove geschut boven: Morgans vroegere vriend Donald Trump.

“Vroegere”, zo veel werd snel duidelijk in het interview. Volgens Morgan begon Trump er al “bijna met schuim op de lippen” aan, omdat Nigel Farage de ex-president een document bezorgd zou hebben met allerlei beledigingen die Morgan eerder uitte over Trump. Het zou zelfs geleid hebben tot Trump die kwaad wegstormde uit het interview, al is dat fake news en misleidende montage volgens Trump. Het explosieve fragment belooft Morgan dinsdag in deel twee te tonen, waarin Trump volgens de teasers ook zal zeggen dat de Queen Harry en Meghan moet straffen.

Archieffoto: Donald Trump en Piers Morgan. ©  Isopix

“Poetin is een monster”

In deel één begonnen Trump en Morgan met een gesprek over de “stomme” oorlog in Oekraïne. Volgens Trump is het “verschrikkelijk” dat kinderen gedood zijn door Poetin en hij zei het eens te zijn met Morgans beschrijving van de Russische president als “kwaadaardig genocidaal monster”.

Trump beweerde dat de oorlog in Oekraïne “nooit gebeurd zou zijn” als hij nog president was. “Is het niet jammer dat al die mensen dood zijn door een vervalste verkiezing? Als onze verkiezing niet vervalst was, zou er niemand dood zijn. Met mij zou zo’n oorlog nooit mogelijk geweest zijn.”

Donald Trump verklaarde dat hij Poetin waarschuwde dat de Verenigde Staten “heel sterk zouden reageren” als Rusland zou binnenvallen in Oekraïne. Wat hij precies zei, wilde Trump niet vertellen, maar Poetins reactie was volgens hem: “Echt?!”. “Ik bedreigde Poetin zoals hij nog nooit bedreigd is geweest.” Trump zei het jammer te vinden wat Poetin heeft gedaan, dat “onze leiders niet slim zijn” en dat het kon eindigen in een nucleaire oorlog. “Ik ben de beste in dingen voorspellen.”

“Biden is een lafaard”

Volgens Trump gebruikt Poetin “het N-woord”. “Ik noem het het N-woord. Hij gebruikt het nucleaire woord, de hele tijd. Dat hoor je niet te doen, maar hij gebruikt het op een dagelijkse basis. En iedereen is zo bang, zo bang, zo bang. En omdat ze bang zijn, gebruikt hij het meer en meer. Dat is waarom hij het soort dingen doet die hij nu doet. Hij doet ze omdat hij denkt “niemand zal ons ooit aanvallen, want ze zijn allemaal dom en ze zijn bang om te praten”.”

“Joe Biden is een lafaard. Ik zou tegen Poetin zeggen: spreek dat woord kernwapen nooit meer uit, of anders … Want onze kernwapens zijn veel beter en krachtiger dan die van jou.” Hij beledigde behalve Joe Biden ook onder meer Angela Merkel, de Republikeinse senaatsleider Mitch McConnell, zijn eigen voormalige vicepresident Mike Pence en ook prins ­Harry en Meghan Markle – uitgelokt door Piers Morgan, die een lange, venijnige vete met dat duo uitvecht.

“Je bent een dwaas!”

Trump zei dat de VS momenteel een puinhoop is en naar de hel gaat, maar bevestigde niet of hij zich opnieuw kandidaat zou stellen voor het presidentschap, maar hij zei glimlachend: “Ik zeg je één ding: de mensen zullen heel gelukkig zijn met mijn beslissing.”

Het gesprek raakte verhit toen Piers Morgan het onderwerp van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 aansneed en Trumps weigering om zijn verlies te accepteren.

“En je weet waarom, toch, je weet waarom? Omdat als ons land geen eerlijke en vrije verkiezingen heeft, en als ons land geen grenzen heeft, we geen land hebben”, aldus Trump. “We hebben valse, corrupte verkiezingen en ik heb het bewezen.” Morgan antwoordde daarop: “Ik geloof dat het vrije en eerlijke verkiezingen waren en dat jij verloren hebt. Dat is mijn overtuiging.”

Trump haalde daarop uit: “Wel, dan ben je een dwaas, dan ben je een dwaas. Je bent een dwaas en je hebt niet gestudeerd.” Na de ophef die vooraf al ontstond over het interview, bedankte Morgan Trump alvast om zijn kijkcijfers een boost te geven.

LEES OOK. Biden beschuldigt Poetin van “genocide” in Oekraïne: “Ja, ik heb het echt zo genoemd”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER